Justícia

Ordre de captura contra Rafael Ramírez com a presumpte cap de la trama veneçolana de BPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia de Veneçuela dictarà en els propers dies una ordre de recerca i captura internacional contra Rafael Ramírez, expresident de Petróleos de Venezuela, SA (PDVSA), com a presumpte cap de la trama veneçolana de BPA. El fiscal general, Tarek William Saab, ho va anunciar ahir en una roda de premsa en què va indicar que se l’acusa de cor­rupció per haver-se quedat amb cabals públics que havia d’administrar, de blanqueig i d’associació il·lícita. El ministeri públic veneçolà considera que “és impossible” que l’expresident de PDVSA no estigués assabentat de “la trama de corrupció” d’Andorra. “Rafael Ramírez ha de respondre davant la justícia”, va dir el fiscal general, que hi va afegir que “li hem dit que [a Veneçuela] tindrà totes les garanties”.

Saab va precisar que en la trama veneçolana de BPA, en la qual estan involucrats Diego Salazar, cosí de Ramírez, i José Enrique Luengo, es van blanquejar 1.347 milions d’euros entre els anys 2011 i 2012. “Per aquesta causa s’han lliurat 22 ordres de captura”, va recordar.

La fiscalia de Veneçuela va acusar ahir oficialment Salazar i Luengo, que estan empresonats al país sud-americà des del desembre, de corrupció, blanqueig i associació il·lícita. “Salazar era responsable d’una organització delictiva dedicada al blanqueig de capitals que es valia dels contactes del tràfic d’influència que tenia amb el seu cosí, Rafael Ramírez”, va dir el fiscal.

Liquidació de Banco Madrid

La liquidació de Banco Madrid, la filial espanyola de BPA, està a punt de tancar-se després que l’administració concursal acaba de completar la venda dels dar­rers actius: un paquet de 17 immobles pels quals ingressarà 22,50 milions d’euros. L’objectiu és avançar un 25% més del deute als creditors abans de l’abril. Els afectats rebran així un 75% dels seus fons abans que es completi la liquidació, van informar ahir mitjans de comunicació espanyols.

tracking