Relacions internacionals

L'ambaixada de França no es fa “responsable” de l'informe sobre el contraban

Assegura en una nota que tampoc ho és ni dels continguts ni de l’anàlisi

L'ambaixada de França no es fa “responsable” de l'informe sobre el contrabanArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixada francesa no es fa “responsable” de l’informe adoptat per l’Assemblea Nacional relatiu al conveni de cooperació transfronterera en matèria policial i duanera entre Andorra i França, en què s’acusa les autoritats del Principat d’entorpir les accions policials anticontraban i es recull el possible ús de beneficis del tràfic il·lícit de tabac per finançar grups terroristes. En una nota publicada a la web de l’ambaixada, s’assegura que “tampoc es fa responsable del contingut de l’informe ni de les anàlisis que inclou, d’acord amb el principi de separació de poders”.

La nota recorda que el desenvolupament de la cooperació entre ambdós països es va abordar en la reunió que van mantenir dimarts passat el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Acció i Comptes Públics francès, Gerard Darmanin, a París. I finalitza assegurant que l’ambaixada de França “acull amb satisfacció” la propera entrada en vigor de l’acord sobre cooperació transfronterera, que “reforçarà amb precisió els nostres esforços conjunts en la la lluita contra la delinqüència transfronterera”.

Respecte al conveni, el Senat de França el va aprovar ahir en primera lectura. La cambra alta gal·la també va donar llum verd al conveni de col·laboració entre ambdós països en matèria de seguretat civil. Aquest acord busca donar un marc legal a la cooperació que ja mantenen Andorra i França, i obre la possibilitat que bombers i membres de Protecció Civil andorrans participin en operatius de rescat a l’estranger. L’Assemblea Nacional va aprovar els dos convenis, també en primera lectura, al desembre.

tracking