reportatge

L'equip Ballroom guanya la final de la Lego League

Deu equips d’estudiants de quart d’ESO de varis centres d’Andorra van enfrontar els seus robots en la competició Micro First Lego League.

L'equip Ballroom guanya la final de la Lego LeagueXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crispetes, llums apagades i cues a les taquilles, res estrany als cinemes d’Illa Carlemany. Ahir, però, a la sala 2 del cine d’Escaldes es van ocupar quasi totes les butaques per a un esdeveniment propi de les pel·lícules de ciència-ficció, la final d’una competició robòtica, organitzada per Andorra Telecom, entre deu equips d’estudiants andorrans de quart d’ESO. “Estem programant el nostre robot des de l’octubre”, va comentar el Guillem, tot just abans de sortir a l’escenari per fer que la petita màquina de peces de LEGO del seu equip, l’Hidroand, es mogués per una taula plena de reptes, com ara traslladar peces d’un lloc a un altre durant poc més de dos minuts.

Des de les butaques, l’Ainhoa s’ho mirava, mentre esperava el torn del seu equip, els Drophunters. “Cada repte té una puntuació segons la seva dificultat i cada equip fa dues rondes. Al final guanya qui té més punts”, va aclarir l’Ainhoa. Al seu costat, la María José ho gravava tot amb el mòbil. “Soc la mare d’uns dels nois que hi participen, es nota oi?”, va afirmar rient, al temps que va explicar que el seu fill, l’Oriol, ha estat parlant sempre del seu robot durant les últimes setmanes.

Un entusiasme al qual es va sumar el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, en destacar que “a través d’aquest projecte donem competències als joves i també formem ciutadans”. I és que la prova premiava l’equip amb millor projecte científic, valors i robot, un guardó que va endur-se l’equip Ballroom, de l’escola andorrana d’Ordino. “Són moltes hores treballant”, va dir l’Albert just després de recollir una copa que els donarà accés a la final catalana.

L'equip Ballroom guanya la final de la Lego League

tracking