societat

Marsol demanarà explicacions a Estadística per la població estimada

La presidenta del Consell del cens assegura que els comuns es comprometen a netejar els censos

Marsol demanarà explicacions a Estadística per la població estimadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Consell del cens, Conxita Marsol, va explicar ahir al Diari que la sorprenen les xifres de la població estimada que va publicar dilluns el departament d’Estadística. Aquestes assenyalaven que Andorra va tancar el 2017 amb un total de 74.794, mentre que els censos parroquials van reflectir una població registrada de 80.209 persones a finals d’any.

Per això, tot i que la cònsol d’Andorra la Vella va reconèixer que “sempre és difícil que les xifres coincideixin al cent per cent”, va assegurar que proposarà en la següent reunió del consell demanar al departament d’Estadística que “concretin exactament com s’han fet els càlculs de la població estimada”. Ara bé, Marsol va afirmar no posar en dubte “el mètode de càlcul” i va insistir en la sorpresa que li causen els resultats, sobretot en la seva parròquia, on hi ha una desviació de 554 persones. “No ho entenc, no em quadren els números, nosaltres al comú ja vam fer neteja del cens de 1.234 persones el 2016”, va argumentar.

En aquest sentit, la presidenta del Consell del cens va assegurar que “els comuns s’han compromès a fer una depuració dels seus censos” i que li consta que cada corporació ja ho estan fent. Segons la seva presidenta, des del Consell del cens no s’han fixat cap termini per acabar de fer la neteja de tots els censos parroquials, “ja que cadascú ha de tenir la seva pròpia independència” i cada comú “és el responsable de fer la depuració del seu propi cens”.

tracking