funcionaris

Jover demana al sindicat de mestres que no prengui una decisió “precipitada”

El ministre creu que haurien d’esperar la reforma de la Llei del cos d’ensenyament abans de fer vaga

Jover demana al sindicat de mestres que no prengui una decisió “precipitada”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va demanar ahir al Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) que no es “precipiti” a l’hora de convocar una vaga general indefinida a l’escola en protesta contra la reforma de la Llei de la funció pública. “La vaga és un dret reconegut i des del ministeri no ens pertoca fer valoracions”, va asse-nyalar en declaracions al Diari el ministre, que va afegir que “crec que actualment seria una posició precipitada per part dels professors”. Ho considera perquè encara s’està treballant en el text de la reforma de la Llei de la funció pública (ara a tràmit parlamentari) i perquè el Govern també vol reformar la Llei del cos d’ensenyament. “Serà la principal llei per als mestres, la de la funció pública serà supletòria”, va recordar Jover.

Respecte al fet que no estan legislats els serveis mínims i que els professors podrien aprovar en assemblea que la possible vaga aturés completament les classes, el ministre confia que podrà arribar a un acord amb els docents. “Si hi ha una convocatòria de vaga espero que siguin els propis professors els que marquin els serveis mínims”, va assenyalar. El titular de la cartera d’Educació va posar en relleu que “s’ha de garantir que les famílies puguin dur els seus fills a l’escola, ja que és un servei bàsic en què els mestres tenen un paper fonamental”.

Jover va assegurar que s’havia assabentat de l’amenaça de vaga indefinida a l’ensenyament “a través dels mitjans de comunicació”. Va explicar que fa unes jornades els representants sindicals es van reunir amb els directors dels centres i que només els van mostrar la seva oposició i malestar respecte el text de la reforma de la funció pública.

tracking