salut

El ministre de Salut admet errors de comunicació en la crisi d'urgències a l'hospital

Carles Álvarez, Ministre de Salut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, va defensar ahir que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) treballa en una bona línia per resoldre la crisi del servei d’urgències i que hi ha plena confiança del Govern, que n’està fent un seguiment. El ministre va explicar que el SAAS fa mesos que treballa per aconseguir les incorporacions necessàries per “trobar metges per a urgències”, però que “potser no s’ha explicat prou bé”. Segons Álvarez, “es coneixia el problema i s’estava treballant, el SAAS era conscient que calia reforçar les plantilles”. I va recordar que hi ha “un problema inherent al país de trobar metges per a urgències”sobre el qual el Govern també vol treballar.

Álvarez Marfany va explicar que la tensió a urgències pot haver-se incrementat “per les puntes de feina de l’hivern” amb la grip i l’esquí. “De moment, el SAAS hi intervindrà, hi haurà aquestes noves incorporacions, però és cert que tot s’ha precipitat”, va insistir. Sobre la petició de la direcció del SAAS de flexibilitzar les contractacions, Álvarez va dir que “s’està buscant que les homologacions siguin ràpides, si bé hi ha un procés que s’ha de fer”.

Álvarez també va demanar paciència perquè la resolució de la qüestió no serà immediata i va dir que “se seguirà” de prop la gestió que es fa sobre les queixes vers el cap de servei.

tracking