Constructors indignats amb el conseller Pintos

Pintos va denunciar que es podrien pactar els preus de les obres a Meritxell

Constructors indignats amb el conseller PintosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els constructors van assegurar ahir que estan “sorpresos i indignats” amb el conseller de Ld’A+I al comú de la capital, Víctor Pintos, que durant el consell de comú per l’aprovació del concurs d’adjudicació de les obres de l’avinguda Meritxell va afirmar que el sistema de licitació en quatre lots “pot generar corrupteles perquè permetria a les constructores pactar preus i fer que les obres acabin costant molt més”. El gestor de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda), Víctor Filloy, va lamentar les paraules de Pintos tot afirmant que els comentaris del conseller liberal “estan fora de lloc”. L’acusació, va precisar Filloy, “és molt greu, quan dius que els contractistes poden posar-se d’acord”.

El gerent d’Acoda va voler recordar a Pintos que “existeix una Llei de la competència que estableix clarament que els acords per variar els preus constitueixen una il·legalitat”. Pel que fa al mètode escollit pel comú d’Andorra la Vella, Filloy va remarcar que “no és cap novetat”, ja que tant FEDA com Andorra Telecom han adjudicat treballs per fases a diferents empreses en el passat. Segons Víctor Filloy, en el cas d’haver utilitzat un sistema de licitació que no dividís una obra d’aquesta magnitud en quatre lots “només es podrien presentar les grans empreses, dividint-la dones la possibilitat d’acudir al concurs a més constructores”.

El gerent de l’Associació de Contractistes va argumentar que el fet que les empreses a qui s’adjudiqui un dels quatre trams no puguin participar en la licitació de la resta “promou més la concurrència perquè permet que més empreses es puguin presentar”. Això, va destacar Víctor Filloy, “es tradueix en més ofertes i per tant en un preu més ajustat”.

tracking