La Cambra podrà presentar projectes de llei al Govern

El consell de ministres ha aprovat la nova llei de l'entitat que permetrà que el president pugui tenir una remuneració

La Cambra podrà presentar projectes de llei al GovernSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis es regirà a partir d'ara per una llei que modifica la del 1993 en aprovar avui el consell de ministres la modificació que havia demanat la entitat. La normativa afecta el funcionament intern de la Cambra i li atorga noves atribucions com ara que pugui presentar projectes de llei a l'executiu de matèries que els afecten, segons han destacat el ministre Gilbert Saboya i el president de l'entitat, Marc Pantebre, en la presentació del nou text.

La Cambra tindrà funcions en l'àmbit de la mediació i la conciliació mercantil i s'estableix un nou sistema de finançament. A partir d'ara rebrà una assignació fixa de 600.000 euros més un import variable equivalent al 10% que de la recaptació en taxes d'inscripció al registre de comerç i de societats mercantils per a la creació de negocis i societats. La llei permet a més que el president de l'entitat tingui per primera vegada una remuneració, tot i que la decisió l'haurà d'aprovar el ple de la Cambra. Un òrgan que ja no haurà de tenir un mínim de 30 membres com en l'actualitat, sinó que es redueix a 20 integrants. La normativa dona més autonomia a l'ens ja que ja no necessitarà l'aval del Govern per signar convenis internacionals, com era obligatori amb la llei anterior.

Menys aturats

El ministre portaveu del Govern ha donat a conéixer en la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet la xifra d'aturats a finals de desembre, un total de 300 persones que es destaca que consolida les dades més baixes de demandants de feina dels últims anys ja que el 2016 va acabar amb 301 persones inscrites a Ocupació. Jordi Cinca ha explicat també que s'ha aprovat que l'IPC del 2017 sigui del 2,6%, un percentatge que s'aplicarà a l'increment de les retribucions dels funcionaris i en el valor del punt de jubilació, entre d'altres.

L'executiu ha fixat el salari mínim per aquest any en 1.017,47 euros, després de l'actualització de l'IPC i Cinca ha remarcat que es manté la voluntat d'anar augmentant el salari mínim, que ha passat dels 962 euros del 2015 als més de mil d'aquest exercici.

Finalment, el consell de ministres ha aprovat el projecte de llei d'Ordenament del sistema educatiu andorrà, que s'entrarà a tràmit en els propers dies i que el Govern subratlla que modernitza i reforça la qualitat del sistema.

tracking