Mobilitat

Govern vol invertir 150.000 euros anuals per posar les tanques de fusta

La instal·lació de les noves mesures de seguretat es farà a mesura que s’arrangin les carreteres

Govern vol invertir 150.000 euros anuals per posar les tanques de fusta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de Mobilitat, Jaume Bonell, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, aposten per invertir 150.000 euros anuals en el canvi de les tanques metàl·liques per les de fusta, a tota la xarxa viària. Bonell desconeixia quina serà exactament la quantitat total que hi destinarà Govern, però entén que seria una xifra “ideal” per acabar el projecte com més aviat millor. “Aquí es tracta d’eliminar l’efecte cisellador que ocasionen, així que com més ràpidament les canviem, millor. Si es destinen uns 150.000 euros anuals, l’operació es podrà acabar abans, i personalment crec que no és una xifra que pugui desquadrar el pressupost”, va dir. Per la seva part, el ministre coincidia amb la quantitat proposada per Bonell, encara que no garantia que fos sempre la mateixa. “Jo també crec que s’hauria de destinar una partida similar, ja que aquests elements de la xarxa viària són cars, però de moment no s’han destinat uns diners fixos anuals”.

El director de Mobilitat comentava que tampoc hi ha una previsió sobre com es canviaran les tanques, sinó que “anirem fent en funció del pressupost que tinguem. Encara s’ha de decidir si es faran trams sencers o bé si prioritzem els més perillosos”. Torres li donava la raó, tot afirmant que “volem fer-ho de manera progressiva i aprofitarem qualsevol actuació en una carretera per canviar les tanques, però no seguirem un ordre estricte”, va dir.

Aquesta situació fa que cap dels dos pugui garantir quan estarà enllestit el projecte. “Volem deixar-ho bastant avançat però sabem que no ho podrem acabar abans del final de mandat”, reconeixia Torres. Mentrestant, Bonell demanava celeritat en l’acció, ja que “és una demanda històrica de motociclistes i ciclistes i hem de millorar la seguretat a les nostres carreteres”, va dir.

REUNIÓ AMB ELS VEÏNS DE TRESOLES

El ministre d’Ordenament Territorial va explicar que els informes de l’heliport estaran llestos en un mes, i que si són favorables “ens agradaria començar els treballs abans de final d’any”, va dir, per després indicar que ja pensa a parlar, de nou, amb els veïns de Tresoles per explicar-los com serà el projecte. Torres va seguir les paraules del cònsol major d’Encamp, que afirmava que ja s’havien reunit per dissenyar el pla general per urbanitzar la zona. “Sí que ho hem fet. Ja estem preparant com serà aquest procés i com hauria de ser la infraestructura”, va admetre.

tracking