Política

Jordana diu que López “escup verí” per l'estat del grup mixt

Critica que l’acusés de ser premiat amb el càrrec al Consell d’Europa per quedar-se a DA

Jordana diu que López “escup verí” per l'estat del grup mixtXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general de DA Carles Jordana ha volgut contestar les acusacions contra la seva persona que va realitzar el parlamentari del PS Pere López la setmana passada, quan va afirmar que el demòcrata va ser premiat amb el càrrec de president de la delegació andorrana a l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa perquè es quedés al grup taronja quan la formació va trencar amb Coalició d’Independents (Cd’I). Jordana acusa López “d’escopir verí”, de ser víctima “d’un atac de banyes” i d’estar “rabiós” per la situació que es viu al grup mixt amb l’entrada dels cinc escindits del grup liberal.

“Puc entendre que estigui rabiós perquè no accepta que ell ara perd. Ara, treure aquesta vena de rancúnia no sé a què ve”, va expressar Jordana, el qual va titllar les paraules del socialdemòcrata d’“especulació gratuïta” i va deixar clar que “no se’m va recompensar per a res”. En aquest sentit, va dir que no entén les manifestacions del conseller general del PS perquè el divorci entre DA i Cd’I va tenir lloc l’any 2015 i al càr­rec al Consell d’Europa hi va accedir després de la dimissió de Meritxell Mateu, l’octubre del 2016, ja que ella era la presidenta i ell el suplent. “Simplement vaig agafar el seu relleu”, va reblar, de manera que “treure això demostra un sentiment d’impotència o d’enveja per part seva”. A més, va recordar que quan va esclatar el cas Mateu, López “va fer un xou i un atac sense precedents perquè dimitís”. “D’alguna manera ell va provocar la destitució que va fer que jo pugés de rang”, va cloure.

Sobre el pas a DA, va manifestar que “no soc trànsfuga” sinó que “vaig actuar amb responsabilitat per garantir la necessària estabilitat política en plena crisi BPA”. “Vaig tenir molta pressió perquè era la clau de volta de la majoria parlamentària”, va dir.

Jordana va denunciar que el conflicte al grup mixt estigui causant “un bloqueig de comissions” que segons va avisar pot acabar provocant que la delegació andor­rana no pugui participar a l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa en tot un any perquè s’ha de trametre la ratificació dels membres que abans ha de passar pel ple. “Si no aportem el document correm el risc de no poder-hi participar tot l’any perquè no se’ns reconeixeran els nostres poders”, va alertar.

“És un bloqueig d’ells. Per culpa seva pot posar en perill que tot l’any es perdi i que la delegació andorrana no pugui assistir als plens de l’assemblea parlamentària”, va advertir. Jordana responsabilitza així els socialdemòcrates del conflicte que hi ha al grup mixt, que ha de decidir com es reparteix els poders amb els cinc consellers d’UL-CC que han entrat a l’agrupació després d’abandonar el grup liberal. Tot i assegurar que “puc arribar a entendre que [a Pere López] no li agradi perquè perd la presidència”, va assenyalar que hauria d’acceptar el nou escenari i adaptar-se.

“Què vols que hi faci, les regles del joc són iguals per a tothom”, va sentenciar, remarcant que les normes “no s’han de canviar en ple partit”. “És evident que l’atac de banyes que pateixen els porta a actuar com a nens petits al pati d’escola bloquejant deliberadament les comissions”, va etzibar.

tracking