Política

El PS vol informació sobre les pensions dels funcionaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha adreçat al Govern una demanda d’informació sobre tres contractes d’assessorament vinculats al pla de pensions de la funció pública i que sumen una despesa de gairebé 316.000 euros, segons apunten des de la formació. La consellera vol saber en què consisteixen les tasques encomanades així com les motivacions.

Gili demana còpia del contracte d’assessorament adjudicat al bufet Arqués Ribert Junyer Advocats relacionat amb la redacció de la modificació de la Llei que regula el sistema de pensions dels funcionaris. També el que fa referència a l’assessorament sobre “la transformació dels complements de jubilació dels funcionaris” adjudicat a la societat Vincles i, en tercer lloc, i també elaborat per Vincles, la còpia del contracte relacionat amb “l’assessorament en temes de valoració de compromisos i obligacions, que es reconeixen als funcionaris en concepte de jubilació”. Totes són adjudicacions publicades al BOPA del 20 de desembre passat.

Gili vol saber quins estudis, auditories i assessoraments es van demanar en el moment de l’elaboració de la llei, el cost i les empreses a les quals es van adjudicar, i el perquè d’aquestes noves contractacions, si és perquè “hi ha algun fet sobrevingut que invalidi o qüestioni les previsions fetes en aquell moment”. Qüestiona per què l’executiu no les adreça directament als serveis jurídics de l’administració.

tracking