Recerca

Jornada sobre el canvi climàtic al Pirineu organitzada pel Cenma

Jornada sobre el canvi climàtic al Pirineu organitzada pel Cenma

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma) organitzar el proper 31 de gener el primer Workshop del projecte Climpy, que gira al voltant de la base de dades climàtiques al Pirineu. Segons van informar des de l’ens, vinculat a l’Institut d’Estudis Andorrans, la jornada “serà un punt de trobada i discussió de diferents especialistes en la generació i tractament de dades climàtiques”.

Està prevista la participació dels socis del projecte i altres socis de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, ens auspiciat per la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) que estudia els efectes del fenomen a la serralada. Hi haurà tres blocs temàtics. Per una banda, es faran les presentacions del mateix projecte Climpy sobre les bases de dades de temperatura, precipitació i neu que s’estan treballant, com també les projeccions climàtiques que es portaran a terme, van assenyalar els organitzadors. En el segon bloc del dia, hi participaran ponències convidades d’altres projectes europeus que encara estan per concretar. Finalment l’últim bloc estarà format per presentacions d’altres projectes socis de l’Observatori climàtic com Florapyr, Replim, Piragua i Canopee.

Des del Cenma van concloure que serà “una jornada que permetrà posar en comú el coneixement i la recerca del canvi climàtic al Pirineu”. Tindrà lloc a l’hotel Cèntric Atiram d’Andorra la Vella.

tracking