Política

La presidència de la comissió d'Afers Socials bloqueja l'organització del grup mixt

La reunió convocada pel Síndic acaba sense cap acord sobre la presidència que UL-CC reclama per a Josep Pintat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidència del grup mixt continua sense decidir-se després que la reunió mantinguda avui a instància del Síndic general hagi acabat sense acord. El motiu del bloqueig perquè els socialdemòcrates acceptin que Josep Pintat sigui el president del grup es troba ara en la presidència de la comissió d'Afers Socials, que ostenta la independent Sílvia Bonet i que el PS reclama. En cas d'obtenir-la els tres socialdemòcrates acceptarien l'última proposta dels cinc parlamentaris que van abandonar el grup liberal al desembre que han ofert que Josep Pintat tingui sigui el president del grup mixt i Pere López ocupi el càrrec de president suplent i renunciarien a la reclamació de presidència rotatòria que defensaven fins ara.

Els consellers d'Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos mantenen a més la primera proposta que van presentar aquest matí de cedir les presidències i vicepresidències de totes les comissions que tenen fins ara perquè els socialdemòcrates puguin triar els llocs que volen ocupar. Tanmateix, els consellers del PS demanen també un càrrec que ara té el conseller d'SDP Víctor Naudi, el de representant de la delegació d'Andorra a l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa. Perquè els exmembres del grup liberal han anunciat que renuncien a la representació que tenen a l'OSCE, a l'Assamblea de la Francofonia, a l'OIP i al Consell d'Europa perquè la tinguin la resta de companys del grup mixt i continuen oferint als companys del grup mixt mantenir-los els temps i els recursos econòmics que tenen actualment.

L'organització del grup parlamentari mixt continua pendent d'arribar a una entesa i cap de les parts afectades ha parlat d'un calendari per acabar amb el bloqueig i decidir com es distribueixen les responsabilitats entre els vuit consellers adscrits al grup mixt.

tracking