Mercat de treball

Un 'workshop' de la Seu ocupa 25 persones, sobretot a Andorra

Setze empreses van fer més de 420 entrevistes personals als aspirants

Un 'workshop' de la Seu ocupa 25 persones, sobretot a AndorraAJUNTAMENT DE LA SEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició del workshop ocupacional de la Seu d’Urgell ha propiciat 25 contractes laborals, per treballar principalment a Andorra. De les 110 persones que buscaven feina, un 23% n’ha trobat després que les 16 empreses que oferien diferents llocs de treball realitzessin més de 420 entrevistes personals.

La tinent d’alcalde de promoció econòmica de l’ajuntament de la Seu, Mireia Font, va afirmar ahir que “aquestes dades són positives, però seguirem impulsant la formació dels aturats, farem de mitjancers i coordinadors amb els agents d’ocupació i continuarem treballant per fer més accessible el mercat laboral andorrà”. Aquest tercer taller ocupacional ha estat organitzat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’ajuntament de la Seu d’Urgell i l’oficina Jove, amb la col·laboració del Govern d’Andorra, el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (Cetap), el servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el departament d’Empresa de la Generalitat catalana.

Evolució positiva

Respecte al nombre de persones aturades a la Seu d’Urgell, hi ha hagut “una evolució positiva”, segons fonts de l’ajuntament de la ciutat. En un any, l’atur s’ha reduït en un 8,14%, una xifra sensiblement millor que la mitjana catalana, que ha estat del 7,9%.

En xifres absolutes, s’ha passat dels 676 aturats en data d’1 de gener del 2017 a 620 a data de 31 de desembre del mateix any.

El taller es realitza des de fa tres anys a la capital de la comarca de l’Alt Urgell amb l’objectiu d’afavorir la contractació de persones desocupades. Les empreses que hi participen provenen de diversos sectors econòmics com ara hostaleria, recepció i benestar, comerç i vendes, mecànica i electrònica, informàtica, administració, comptabilitat o indústria. A més, es demana a les persones que busquen feina que compleixin un cert perfil, segons el cas. Per tant, han de tenir la formació, l’experiència o les habilitats professionals corresponents a aquelles professions que s’acabin seleccionant en el moment que es fa la inscripció.

tracking