educació

Jover vol millorar la formació en el comerç

Potenciarà els estudis del sistema francès i millorarà els cursos del servei d’Ocupació

Jover vol millorar la formació en el comerçFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, és partidari de millorar la formació per al sector comercial, ja que és un dels àmbits claus de l’economia del país i necessita personal qualificat per desenvolupar-lo. “Estem estudiant encara quina és la millor manera de fer-ho però compartim la preocupació del sector i som conscients que cal millorar-lo per oferir el millor servei possible”, va reconèixer el ministre. La primera tasca que cal fer és acabar l’estudi que està realitzant el ministre de Turisme, Francesc Camp, sobre l’estat del comerç al país, especialment de la vall central, per trobar la manera de dinamitzar-lo o fins i tot plantejar un canvi en el model, tal com li demanaven les principals associacions de comerciants, abans de començar a implantar nous cursos de formació. “Necessitem detectar exactament quins problemes hauríem de resoldre i això només ho podem fer amb l’estudi acabat i em consta que estarà ben aviat”, va dir.

Les línies d’actuació passen bàsicament per dos eixos. Primer, per donar el màxim suport als cursos que ja ofereix el sistema educatiu francès. “Volem parlar amb ells i oferir-los tot el que ens demanin per intentar potenciar al màxim aquesta formació que ells ofereixen.” Per altra banda, també caldrà aprofitar el servei d’Ocupació, un espai on es poden oferir cursos a persones que busquen feina, o fins i tot a persones que estan treballant però que no tenen suficients coneixements. “Aquí voldríem impulsar un sistema de formació continuada. No es tracta tant de seguir un horari lectiu estricte, sinó d’aplicar un mètode similar al que vam fer amb els informadors turístics just abans de començar l’estiu”, va recordar Jover.

La idea del ministre és poder oferir uns cursos “àgils i directes” que atorguin un certificat en finalitzar-los però que no serien equivalents a la formació professional. Jover descarta utilitzar la universitat perquè els graus duren tres anys “i, a més, estic segur que aquest no és el perfil de persones que busquen els comerciants, ni tampoc la sortida laboral és la que buscarien ells. Necessiten treballadors eficients i de la universitat segurament sortirien gestors o caps de botiga”. Jover va insistir en el fet de trobar el públic adequat perquè siguin “els més eficaços possibles”, per això té molt clar a qui haurien d’anar destinats. “Per una banda, a les persones que estan inscrites al servei d’Ocupació, a persones que ara mateix estan treballant però que no tenen els coneixements necessaris i a qualsevol persona que vulgui aprendre l’ofici”, va finalitzar.

Demanda dels comerciants

Amb aquesta proposta, el ministre d’Educació donava resposta a la presidenta dels comerciants de l’avinguda Meritxell, Sònia Yebra, que havia fet aquesta demanda fa pocs dies. “Compartim la seva preocupació i ja ens hem reunit un parell de vegades. Sempre hem cregut que la millor manera de tirar endavant aquest projecte és treballant junts, amb els comerciants i la Cambra, perquè ells saben millor que ningú quines necessitats tenen”.

tracking