política

UL-CC i SDP volen que el president del grup mixt sigui elegit per majoria

Set consellers donen el seu suport a Josep Pintat perquè lideri aquesta part de l’hemicicle

UL-CC i SDP volen que el president del grup mixt sigui elegit per majoriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers d’Unió Laurediana-Ciutadans Compromesos i SDP proposen votar i decidir per majoria la presidència del grup mixt. El conseller d’UL-CC, Carles Naudi, va dir ahir que la persona “amb autoritat” per reunir els membres i fer votar una solució és el síndic general, Vicenç Mateu. En aquesta línia, el conseller general d’SDP, Víctor Naudi, que conjuntament amb Sílvia Bonet defensa que hauria de ser Josep Pintat el nou president del grup mixt, va manifestar que s’hauria de convocar una nova reunió de tots els membres del grup mixt arribar a un acord de manera unànime o per majoria per desbloquejar la situació.

Segons Víctor Naudi, s’ha d’aplicar “el mateix criteri” que quan es va formar el grup mixt al 2015, en què s’estipulava que la presidència havia de correspondre a la força majoritària. “Entenc que per coherència, la formació amb més consellers li correspon assumir la presidència del grup mixt”, va afirmar ahir el conseller general d’SDP, que va queixar-se del paper de Sindicatura perquè “ha acabat complicant les coses”. “La situació està en un cul-de-sac”, va afirmar Víctor Naudi, que també va criticar el recurs presentat pel Partit Socialdemòcrata (PS), en què acusava el síndic general d’ingerència. El representant progressista va reconèixer que, a diferència de Sílvia Bonet, no ha enviat cap carta al síndic manifestant que Josep Pintat ha de ser el president del grup mixt, tot i que dona suport al polític lauredià perquè ocupi el càrrec. A més, va considerar que l’atorgament de la presidència i la vicepresidència s’hagin de “condicionar a cap negociació” i alhora va lamentar que amb els nous canvis tindran menys temps d’intervenció al Consell General.

Per la seva banda, Carles Naudi va assegurar en roda de premsa que Sílvia Bonet no va supeditar el seu suport a Josep Pintat a canvi de tornar a l’activitat política a temps complet. El polític massanenc va recordar que set consellers recolzen el reglament proposat per UL-CC. La consellera independent, Sílvia Bonet, va afirmar que va donar suport a la presidència de Pintat seguint el criteri del reglament del grup mixt, que estipula que la presidència l’ha d’ostentar la força amb més representació. A més va considerar que no té sentit aplicar un sistema de presidència rotatòria com proposava Pere López quan queda menys de la meitat de la legislatura. També va recordar que aquesta proposta va ser rebutjada pel president del PS i va explicar que la clàusula per canviar per unanimitat el reglament del grup mixt la van imposar tant ella quan era consellera d’SDP i Víctor Naudi atès que estaven en minoria respecte als tres consellers socialdemòcrates. Bonet va defensar que enviant la carta a Sindicatura va actuar de manera correcta i es va mostrar partidària de fer els mínims canvis possibles a les comissions per no alterar el ritme de treball.

tracking