trànsit

Reducció de la velocitat a vies secundàries a França

La mesura, en vigor l’1 de juliol, afectarà totes les carreteres de dos carrils sense separació al centre

Reducció de la velocitat a vies secundàries a França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre de França, Édouard Philippe, va anunciar ahir que a partir del primer de juliol la velocitat màxima a les car­reteres secundàries de l’Estat veí del nord passarà de 90 a 80 quilòmetres per hora. La mesura afecta les carreteres de dos carrils, un per cada sentit de la marxa, que no tinguin separació central ja sigui en forma de mitjana o de tobogan. La decisió s’engloba en un paquet de mesures que aprovarà el govern d’Emmanuel Macron per reduir la sinistralitat a la xarxa viària francesa. Philippe, que va anunciar la mesura durant la presentació del Pla de govern per a la seguretat viària, va explicar que la reducció en deu quilòmetres per hora de la velocitat màxima permetrà salvar entre 350 i 400 vides cada any.

No seran aquestes les úniques mesures que s’aplicaran per intentar reduir la sinistralitat viària. El primer ministre va anunciar també l’enduriment de les sancions contra els que utilitzin els telèfons mòbils al volant, als quals se’ls retirarà el permís de conduir en cas que cometin una infracció que posi en perill altres persones mentre en fan ús. Així mateix, per lluitar contra la conducció sota els efectes de l’alcohol, a partir de la segona infracció hi haurà l’obligació d’instal·lar al vehicle un sistema de bloqueig que impedirà al conductor arrencar-lo en cas que superi la taxa d’alcohol autoritzada.

D’altra banda, avui està previst que es reobri a la circulació l’RN-116, la carretera que des d’Andor­ra permet arribar a Perpinyà passant per Puigcerdà, tallada entre Montlluís i Oleta per la caiguda de blocs rocosos. Es tracta d’un tram d’uns 20 quilòmetres de llargària.

tracking