seguretat

Comerciants defensen els urbans en l'afer del turista begut

Jean Jaques Carrié, de la Iniciativa Publicitària, destaca la col·laboració i la feina conjunta amb els agents de circulació per pal·liar l’incivisme

Comerciants defensen els urbans en l'afer del turista begut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns i empresaris del Pas de la Casa es troben molestos per l’àmplia difusió que els últims dies han tingut les imatges d’un jove begut caient sobre la neu enmig del carrer, sense arribar a rebre l’auxili dels agents de circulació, que van marxar instants després del lloc dels fets. Un dels impulsors de la Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jaques Carrié, explica que “ningú està d’acord amb la difusió d’aquesta pel·lícula” i defensa “el treball conjunt” d’empresaris, comú i servei de circulació per posar fi a l’incivisme al poble. “Només s’ha difós una part de la història”, assevera Car­rié. “Sabem, per testimonis dels fets, que cinc minuts després que aquesta persona caigués al terra van arribar els bombers, justament perquè els urbans van fer els avisos corresponents”, comenta. “La policia va intervenir-hi instants després i va acabar havent de separar el jove borratxo del seu germà que abans de les imatges, que s’han fet virals, ja havien participat en una altra baralla”, denuncia.

Per Carrié, la difusió de les imatges no fa justícia a la tasca “contra la problemàtica del soroll i l’excés d’alcohol a les nits” que es fa des del servei de circulació. “És una càmera de seguretat d’un establiment privat, l’enregistrament d’aquestes imatges no és regular i busca que hi hagi mala relació amb un cos amb el qual els veïns tenim molt de contacte i complicitat”, comenta l’impulsor de la Iniciativa Publicitària. “Ens ajuden sempre en tot el que fa falta, fan una bona tasca de servei al ciutadà”, diu. “Ho he parlat amb diversos membres de l’entitat i veïns, i hi ha acord en aquest punt”, adverteix. Jean Jaques Car­rié explica que l’incivisme a les nits és una problemàtica coneguda al poble, però posa en relleu que des de la taula transversal per a la millora de l’oci nocturn s’han establert accions per començar a resoldre-ho.

El comú ha editat 8.000 fulletons amb recomanacions adreçades tant als propietaris de locals com als mateixos turistes, i hi ha contacte amb els operadors turístics perquè els guies que acompanyen els grups turístics, amb qui també estan en contacte els urbans, difonguin el missatge. “No volem que la sintonia amb les parts que hi ha al respecte pugui espatllar-se”, manifesta l’impulsor de la Iniciativa Publicitària, per qui l’actuació dels dos agents investigats va ser correcta. “La persona no va caure, sinó que va deixar-se anar al terra i minuts després ja estava embrancada en una baralla”, afirma.

Investigació en curs

La policia va confirmar a final de setmana que s’està duent a terme una investigació per saber si els agents van incórrer en cap responsabilitat penal. El cos va detenir la mateixa nit el jove ebri i el seu germà, de 23 i 18 anys i no residents, per un presumpte delicte d’injúries, amenaces i desobediència a l’autoritat. Ambdós van passar la nit de dimarts, la matinada en què va succeir els fets, a les dependències policials. En relació amb el suposat abandonament dels agents de circulació, el comú d’Encamp manté les indagacions obertes per esclarir-ho.

“No deixarem que aquest episodi enterboleixi la relació amb el el cos de circulació”, assegura Car­rié. “La persona que va difondre el vídeo va fer córrer només una part interessada, és una qüestió complicada”, creu Jean Jaques Carrié.

tracking