Les matriculacions de vehicles augmenten el 18,2% el 2017

Calvís destaca l’equiparació en vendes entre turismes de benzina i dièsel

Les matriculacions de vehicles augmenten el 18,2% el 2017Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les matriculacions de vehicles el 2017 es van incrementar un 18,2% respecte a l’any anterior i van superar les 4.500 unitats, situació que millora en 700 vehicles les dades del 2016, quan se’n van vendre un total de 3.852, pels 4.552 d’enguany. Les xifres són de les millors en els darrers anys, encara que queden lluny del 2005, quan es van sobrepassar les 6.500 matriculacions.

Pel president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Xavier Calvís, una de les dades més significatives és l’equiparació que han aconseguit els turismes de benzina respecte als dièsel, una situació que atribueix a polítiques mediambientals o al dieselgate, que va destapar una trama de vehicles de gasoil més contaminants del normal. “És veritat que situacions com aquella van fer molt de mal, com també la por que no deixin entrar els cotxes en algunes ciutats pel carburant que usen. Sigui com sigui, les matriculacions de cotxes de benzina s’han multiplicat per dos i l’altre s’ha estancat”, va comentar el president de l’AIVA, que també va poder avaluar les matriculacions dels cotxes elèctrics. “Aquí ha passat alguna cosa perquè hem passat de vendre 82 vehicles l’any passat a només 47 aquest. No tinc clar el motiu, encara que el 2016 Govern va treure el pla Engega que finançava amb fins a 8.000 euros la compra, però ara ha caigut fins a la meitat i les vendes també”.

Calvís opina que el sector està en auge i que ajuda a contribuir a la recuperació econòmica que està vivint el país. “És cert que la tendència és positiva, però també ho és en altres sectors, com ara el turisme i la construcció.”

tracking