reportatge

El primer a néixer

Nen i molt tranquil, el nadó més matiner del país ho ha estat malgrat haver nascut per cesària el dia 2. Ahir va ser el protagonista absolut a l’hospital.

El primer a néixer
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l primer nadó de l’any a Andorra ha estat l’Eithan Rodrigues Heras, que va néixer dimarts, 2 de gener, a dos quarts d’onze de la nit, pesant 3 quilos i 920 grams i amb 51,5 centímetres, sense saber que acabava de convertir-se en protagonista. “Va avançar-se 10 dies a la data en què l’esperàvem, és una experiència estranya i alhora curiosa que sigui el primer nadó de l’any, hem rebut moltes visites”, va assegurar la mare. “No t’esperes que vingui l’equip de futbol i et regali una samarreta”, hi va afegir sobre el fet que els jugadors de la UE Santa Coloma els haguessin portat un regal del club ahir a primera hora.

Yolanda Heras Ortiz, mare de l’Eithan, és treballadora del sector de l’hostaleria i té 37 anys. El pare és Mario Rui Rodrigues de Sousa, que en té 47. I l’Eithan és el primer nadó del país aquest any, però no ho serà a casa perquè l’esperen dues germanes de 14 i 19 anys. “Benvingut sigui, ara tindrà tres mares i es convertirà en la joguina de casa”, va bromejar Yolanda Heras als mitjans.

Després d’una cesària la nit de dimarts, Heras va mostrar-se ahir molt contenta, malgrat el cansament propi de la situació. “Tinc les meves filles que ja són grans i ara arriba el nen”, va dir rient. La família va rebre un regal de l’equip mèdic de l’hospital de Meritxell: l’habitual lot de productes i un regal.

Amb el doctor Joan Martínez Benazet, director assistencial del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), que va entregar-los en mà l’obsequi, Yolanda Heras va comentar com de tranquil es mostrava l’Eithan, que va dormir en tot moment malgrat la visita de periodistes, càmeres i metges, i que ja havia fet moltíssima bondat la seva primera nit. “Espero que segueixi així”, va demanar la mare. L’any passat el primer nadó va néixer només una hora més tard que enguany.

El primer a néixer

El primer a néixer

tracking