actuacions musicals

Govern aposta per un festival hivernal com el de Cap Roig

L’executiu vol que no es perdi la iniciativa de Miguel Lao i portar concerts de petit format en temporada d’hivern

Govern aposta per un festival hivernal com el de Cap Roig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha començat a negociar amb Clipper’s Live, la productora que s’encarrega de l’organització del Festival de música de Cap Roig, un acord per desenvolupar a Andorra un certamen similar al que es fa a la costa catalana durant l’estiu. La iniciativa havia estat començada per l’empresari Miguel Lao, impulsor del complex de tennis i pàdel Principadel, a Santa Coloma, que té signat un conveni amb Clipper’s Live. L’acord entre Lao i els organitzadors del Festival de Cap Roig sortia amb la previsió d’haver iniciat el festiva el desembre passat amb un primer concert per a la Puríssima. El projecte es troba en pausa, però, per l’aturada de les obres del complex Principadel. El projecte de pistes de pàdel i tennis incloïa una pista central amb capacitat per a unes dues mil persones amb la ubicació de grades supletòries. Era en aquest espai on havien de tenir lloc els concerts musicals i amb els treballs de construcció aturats des de l’estiu ha nascut certa incertesa respecte al projecte del festival.

La idea de l’executiu no és prendre-li el projecte a Lao, segons fonts consultades, sinó que veient que la iniciativa pot arribar a estar en dubte per la pausa en el projecte de Principadel s’ha començat a negociar per garantir que la iniciativa s’acabarà fent a Andorra. Les mateixes fonts van indicar que aquest seria un dels projectes emblemàtics, en la línia del Cirque du Soleil, per diversificar l’oferta turística i que aniria en la línia de la necessitat de disposar d’un espai per a aquest tipus d’esdeveniments, com el recinte multifuncional pel qual aposta Turisme.

En espera d’esdeveniments

Clipper’s Live, segons fonts properes a l’empresa, manté la voluntat de tirar endavant el projecte amb Miguel Lao. Significa que la primera opció continua sent la d’organitzar els concerts de la mà de l’impulsor de Principadel. Però també són conscients de la necessitat de garantir que la iniciativa es pugui fer sota el paraigua de l’executiu si l’aturada de Principadel es manté. Es dona per fet que el projecte tal com estava dissenyat ja no es podrà engegar per la falta de les infraestructures necessàries. Els càlculs de Lao preveien que a final de l’any passat les obres estarien prou avançades (o acabades) per poder acollir el primer concert per al pont de la Puríssima. La voluntat era acollir-ne entre 15 i 25 durant la temporada d’hivern del 2017-2018 i que l’últim tingués lloc durant la Setmana Santa. L’estratègia passava per organitzar els concerts per als caps de setmana i festius amb més tirada. Es tractava de portar artistes espanyols o francesos de renom i fer coincidir els cantants o grups de cada país segons el cap de setmana fos més favorable per al turisme del país veí del sud o del nord.

Clipper’s Live es troba a l’expectativa de veure com evoluciona la situació de Principadel i saber si el projecte continua sent viable o no segons el model inicialment previst. Tampoc es descarta que l’executiu pugui entrar en una espècie de partenariat a tres bandes si el projecte de Principadel revifa.

ENTRE DEU I QUINZE ACTUACIONS PER A L'ANY VINENT

El calendari per a aquesta temporada es dona per pràcticament perdut, segons les fonts consultades, però, i aquí és on entra l’interès de l’executiu, la voluntat seria assegurar que la propera temporada d’hivern es festival se celebrarà. Diverses fonts consultades van indicar que l’executiu no és tan optimista com Lao, que havia pensat a celebrar entre 15 i 25 concerts entre la Puríssima i Setmana Santa. Aquestes fonts van comentar que la versió més realista d’un festival d’aquestes característiques al Principat passaria per una desena de concerts i que com a màxim es podria arribar a parlar d’una quinzena, tot i que aquesta última magnitud ja es considera massa elevada. Cal recordar que Clipper’s Live és una de les productores espanyoles musicals més potents, amb un catàleg d’artistes molt important. Com a exemple, l’últim Festival de Cap Roig tenia com a cartell d’actuacions Wilco, Woody Allen, Anastacia, Passengers, Blaumut, Pretenders, Estopa, Norah Jones, Melendi, Els amics de les Arts, Dani Martín, Humberto Tozzi, Hombres G, Andrea Bocelli, Ben Harper, Sidonie o David Bisbal, entre d’altre. El projecte inicial de Principadel preveia unes actuacions amb un nombre de públic d’entre dues mil i tres mil persones, segons les necessitats i la tirada de cada actuació. En el cas de Govern és un tema, com molts altres, que encara no s’ha posat damunt de la taula perquè tan sols hi ha hagut un presa de contacte amb Clipper’s Live. La capacitat dependria de l’espai que acabi acollint els concerts, tenint en compte que tampoc no es disposa del recinte multifuncional.

tracking