Reportatge

El primer nadó dels bombers

El parc de bombers de Santa Coloma va viure ahir una situació fora de l’habitual. Una dona que estava a punt de parir i que va anar a demanar ajut per ser transportada fins a l’hospital va acabar tenint la seva sisena filla a la cotxera de la caserna. Totes dues estan bé.

El primer nadó dels bombersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi hi ha un lloc on la rutina diària es pot trencar en qualsevol moment, aquest és una caserna del cos de bombers. Ahir al matí no va ser un avís de foc o d’accident, ni tan sols haver de mobilitzar-se per, com assenyala el tòpic, baixar un gat que tot valent ha pujat a un arbre i ara no en sap baixar. I tampoc va caldre ni sortir de la caserna, aquest cop la muntanya va venir als bombers i no van ser els bombers els que van haver d’anar a la muntanya. I és que la rutina del cos de bombers la va trencar ahir una dona embarassada que va ocupar la cotxera de la caserna de Santa Coloma per donar a llum el seu sisè fill. En aquest cas una nena, la Blanca.

Que els bombers que van viure l’episodi estaven ahir al matí molt emocionats pel que havia passat a casa seva ho posa en relleu el fet que el cap de guàrdia ho va explicar al moment i amb tota mena de detalls a tots els mitjans de comunicació que truquem habitualment per demanar sobre les sortides destacables que el cos ha fet les darreres hores. “Hem fet un servei una mica peculiar”, explicava el cap de guàrdia intentant fer més emocionant l’espera del periodista al telèfon. I a més, se’l sentia alegre i satisfet per tot el que havia passat a primera hora del matí a la caserna. Una situació que per si mateixa no havia de ser perillosa i que va acabar ràpid i molt bé per a mare i filla.

Tot es va precipitar cap a les vuit del matí. L’hora a la qual van arribar en cotxe a la caserna de Santa Coloma dues dones, una de les quals, resident portuguesa de 32 anys, a punt de donar llum, a la recerca d’ajut perquè no arribaven a l’hospital. El primer pensament dels agents que estaven a aquella hora a l’edifici va ser la de traslladar-la en ambulància fins a l’hospital de Meritxell. Una idea que es va descartar ràpidament, ja que van observar que el part estava molt avançat perquè ja es veia al cap del nadó.

Hi va haver un ràpid canvi de plans: ambulància dins la cotxera i el naixement del primer nadó a la caserna d’Andorra la Vella en tota la seva història. Tres bombers i la infermera de guàrdia del parc van assistir a un part que, segons explicava el cap de guàrdia dels bombers, va ser “molt ràpid”. Pocs minuts després del naixement de la nena, una ambulància del SUM traslladava mare i filla des de la caserna dels bombers fins al servei d’urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Fonts del centre van explicar que cap al migdia tant la mare com la nena es trobaven ingressades a planta en perfecte estat de salut.

La Blanca neix en un dia de neu

En uns dies festius com els que estem vivint amb un volum relativament baix de notícies, una de les que més ressò té als mitjans de comunicació és la del naixement del primer nadó d’Andorra. Enguany ha variat la tradició i els titulars també se’ls endurà el que probablement ha estat el darrer o un dels últims nous andorrans. Se’ls endurà la Blanca, que és el nom de la nena que ahir al matí, en un dia de neu a tot a Andorra, va néixer a la caserna de Santa Coloma rodejada de bombers.

tracking