Meteorologia

Nevades intenses avui a la tarda amb previsió de fortes ràfegues de vent a les pistes

Nevades intenses avui a la tarda amb previsió de fortes ràfegues de vent a les pistesGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí estaran avui pendents del temps. La previsió meteorològica per dimecres indica que hi haurà nevades durant tot el dia d’avui, febles al matí i més intenses a la tarda, i que estarà núvol durant tota la jornada. A la nit continuaran i seran una mica més importants al nord, acabant així amb la treva de nevades dels darrers dies. A més, es preveuen fortes ràfegues de vent al sector nord-oest, fet que podria impedir l’obertura de les pistes.

El límit de pluja i neu se situarà als 1.200 metres, al migdia baixarà a 700 i a la nit se situarà a 400. En conjunt, segons va informar ahir el Servei de Meteorologia, s’esperen de 10 a 20 centímetres de neu a Arcalís i Envalira, i de 5 a 10 als massissos més al sud.

Les temperatures màximes seran de 6 graus a Andorra la Vella, 3 a 1.500 metres i -2 al Pas de la Casa. La línia dels zero graus a principi del matí se situarà a 1.600 metres, mentre que al final de la tarda baixarà a 800 metres.

Les estacions mantenen un bon ritme d’esquiadors que es podria veure malmès a partir d’avui atesa l’entrada del front de neu i vent que podria alterar el funcionament de les estacions.

Al sector nord del Principat ahir els gruixos de neu es mantenien en els 40 centímetres als 2.000 metres i als 105 a partir dels 2.500. Al centre i al sud del país, en canvi, els gruixos eren de 20 centímetres als 2.000 i 50 als 2.500. Quant al risc d’allaus, ahir era se situava al llindar moderat per sobre de 2.100 metres i feble per sota. Pel que fa a l’estat de la neu, atesa la manca de precipitacions, es presenta endurida i per sota dels 1.800 metres està regelat, fet que dificulta el pas amb els esquís i es patina amb facilitat als pendents inclinats. Això fa que sigui necessari utilitzar grampons i ganivetes per desplaçar-se per la neu en pendents.

tracking