Política

Sílvia Bonet aspira només a mantenir l'estatus actual dins del grup mixt

La consellera manté que només hi ha hagut una reunió per parlar de la nova distribució

Sílvia Bonet aspira només a mantenir l'estatus actual dins del grup mixtXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera general independent, Sílvia Bonet, confia que la reorganització del grup mixt, i per tant també l’acord per escollir-ne presidència, es resolgui després de festes, i assegura que aspira només a mantenir-hi l’estatus actual. “No aspiro a gaire més que la distribució quedi com està, més enllà de si l’entrada de cinc consellers fa necessari parlar-ne”, explica Bonet. “Ara per ara [sobre la reorganització] sols poden fer-se conjectures”, adverteix.

La consellera no adscrita afegeix que “de moment només va fer-se una reunió” entre els membres del grup mixt, al qual s’han afegit recentment els ex-consellers liberals que encapçala Josep Pintat, d’Unió Laurediana (UL). Segons Bonet, en la trobada “van fer-se dos plantejaments” sobre quines propostes de distribució podien presentar-se, una de les quals del Partit Socialdemòcrata (PS), ja que Pere López va manifestar la intenció “de continuar sent president”.

Ara les propostes que hi hagi han de prendre forma, i per tant es faran més trobades. “Hi ha les festes, però a partir del dia 2 de gener estarem en disposició de parlar-ne”, comenta Sílvia Bonet. Bonet sí que subratlla que les propostes que es presentin no han de ser només sobre la presidència, sinó “de distribució” general. En qualsevol cas, nega que pogués prendre una decisió segons si a ella se li oferís ocupar una plaça o una altra.

El paper de la consellera no adscrita pot ser important a l’hora que un aspirant a la presidència del grup, López o Pintat, volgués assegurar-se una majoria de suports. Així, hi ha cinc consellers entrants, mentre que cinc ja hi eren: els tres del Partit Socialdemòcrata (Pere López, Rosa Gili i Gerard Alís), Víctor Naudi de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i la mateixa Bonet.

La qüestió ha pres transcendència perquè fins que no es resolgui la nova organització del grup mixt, les comissions legislatives del Consell General han de romandre aturades.

tracking