Grandvalira preveu registrar entre 12.000 i 15.000 esquiadors diaris

Les reserves de Vallnord satisfan el domini, que celebra l’increment de públic rus i israelià aquest any

GrandvaliraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Grandavalira preveu tenir des d’avui i fins a Reis entre 12.000 i 15.000 esquiadors diaris. Ho va explicar al Diari el director general de Grandvalira, Alfonso Torreño, que estima que la “part forta” d’usuaris començarà avui. “Els dies 24 i 25 de desembre són dies més familiars. Per a nosaltres la temporada alta de Nadal comença el dia 26”, va dir Torreño. Les previsions de Grandvalira s’han fet en base a les dades que van tenir l’any passat. “És una forquilla bastant ampla però és la que s’ha fet en les dues últimes temporades, en què ens hem mogut al voltant d’aquestes xifres”. Torreño preveu que aquest nombre d’esquiadors es doni fins al dia 7 de gener.

Pel que fa a la procedència, Tor­reño va destacar que per les vacances de Nadal els usuaris provenen de diferents indrets. “Al pont de la Puríssima era més que res un client de la part alta d’Espanya i de Catalunya i ara està bastant repartit”, va dir el director general de Grandvalira, que preveu que tindran una part “bastant important” d’usuaris del mercat rus, anglès i francesos, que faran estades més curtes, d’entre dos i tres dies.

Torreño també creu que els gruixos de neu acumulats, que oscil·len entre els 30 i els 100 centímetres en funció de les cotes, són “molt correctes”. “L’any passat teníem bastant poca neu i les vacances de Nadal van anar molt bé”. “Hem aconseguit consolidar el domini”, va afirmar el director general, que va precisar que pràcticament el 100% dels remuntadors estan oberts i que s’obriran el 90% de pistes. “Anirem treballant per obrir al 100% perquè algunes pistes s’han d’acabar de cobrir amb neu de cultiu”, va afegir. Torreño va augurar que el d’enguany serà un “bon Nadal”.

Vallnord, per la seva part, espera tenir un bon nombre d’usuaris a partir dels dies 27, 28 i 29, que és “quan la gent decideix a última hora si puja a esquiar o no”, deien des del domini. Malgrat que no fan previsions, sí que tenen una prereserva important i estan contents perquè aquests dies ha nevat i els canons de neu han funcionat a ple rendiment, “així que estarem preparats per quan vinguin els esquiadors”, comentaven. Enguany esperen un públic de proximitat, especialment catalans, valencians i madrilenys, però també han notat un increment important en els turistes russos i els israelians, un públic que darrerament havia caigut una mica. Finalment, Vallnord ha fet una aposta important, amb publicitat i concursos, per captar el client de França, encara que saben que amb Grandvalira al costat és “complicat que arribin molts fins aquí”.

Grandvalira preveu registrar entre 12.000 i 15.000 esquiadors diaris

tracking