Turisme

Els hotelers esperen més reserves d'última hora per Cap d'Any

La previsió d’ocupació és del 85%, tot i que creuen que hi ha marge per a més operacions

Els hotelers esperen més reserves d'última hora per Cap d'AnyXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector hoteler es mostra satisfet per les xifres d’ocupació que s’han produït aquest primer pont llarg de Nadal i Sant Esteve que va començar divendres passat. De mitjana, els establiments han registrat un 65% d’ocupació a totes les parròquies, amb l’excepció de Canillo, per l’efecte d’estar al costat de les pistes d’esquí, que ha estat d’un 75%. El president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, explica que no hi ha hagut reserves d’última hora rellevants durant aquest primer cap de setmana llarg de les vacances.

Tot i això, sí que esperen que aquest factor pugui ser important de cara a aquest cap de setmana, que coincideix amb la celebració de Cap d’Any. “A partir de demà fins al dia 3 de gener hi ha marge per millorar”, afirma Ara. Per a l’últim cap de setmana d’aquest 2017, les reserves s’enfilen fins al 85% amb un augment de preus per la forta demanda. En portals com Booking, els preus oscil·len entre els 200 i els 300 euros la nit, tot i que en parròquies altes els preus es poden disparar fins als 600 euros. A la xarxa, alguns hotels també han penjat el cartell de plena ocupació.

D’altra banda, l’àrea de Mobilitat espera l’entrada de 209.680 vehicles durant el període de festes nadalenques. Concretament, fonts de Mobilitat indiquen que entre el 26 i el 31 de desembre accediran al país 109.276 cotxes, i entre l’1 i el 7 de gener ho faran 100.404. Durant aquests dies, a la frontera hispanoandorrana del riu Runer, els horaris amb més possibilitat de retencions seran entre les 10 i les 5 de la tarda, si bé avui, per Sant Esteve, també s’esperen complicacions fins a les 10 del vespre. Quant a la frontera amb l’Arieja, es preveu major trànsit dens entre les 8 i les 11 del matí (depenent de la jornada) i la una de la tarda. De sortida, les concentracions de cotxes seran a la tarda.

Segons fonts de Mobilitat, els càlculs d’entrada de vehicles s’han fet a partir d’avui 26 de desembre i no abans, deixant així de banda la vigília i el propi dia de Nadal, “perquè és a partir de Sant Esteve quan s’espera major volum de vehicles”.

Els hotelers esperen més reserves d'última hora per Cap d'Any

tracking