Un metge d'Arinsal indemnitzarà una turista per un mal diagnòstic

Va caure esquiant i es va fracturar la tíbia, però se li va dir que era un esquinç

Un metge d'Arinsal indemnitzarà una turista per un mal diagnòsticArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala civil del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha condemnat un metge a pagar 2.100 euros a una dona irlandesa a qui va diagnosticar incorrectament després que patís una caiguda mentre esquiava a Arinsal. El metge que treballava a la Clínica de Traumatologia de l’Esport, a peu de pistes, va assegurar, en el moment dels fets, el 7 de març del 2013, que la dona patia un esquinç al genoll esquerre. Al seu país, però, la denunciant va ser diagnosticada d’una fractura de tíbia.

La sentència té en compte que el metge, que va examinar-la i va fer-li una radiografia sense detectar cap fractura òssia, “es va equivocar en el diagnòstic”, i que “si se li hagués enguixat la cama, com posteriorment es va fer a Irlanda en detectar la fractura, i com reconeix el doctor que hauria fet si l’hagués detectat, no hauria patit el dolor que va patir fins dos dies més tard”. El metge, que un mes després dels fets va enviar a la dona una carta excusant-se, va immobilitzar-li l’articulació amb una bena tova i va preescriure-li antiinflamatoris i analgèsics.

El TSJ estima parcialment la reclamació de la denunciant, desestimada al maig per la Batllia. La dona exigia uns 3.800 euros en danys morals i d’altres despeses produïdes per l’error, més les costes processals. El Tribunal té en consideració que si el dolor augmentava “era de sentit comú” retornar a visitar-se amb el metge que l’havia atès o desplaçar-se a l’hospital de Meritxell amb els mitjans tecnològics adequats per un nou diagnòstic. Un dels arguments de defensa del metge va ser justament la falta de mitjans.

La denunciant va dir que havia accelerat la tornada a casa, perquè va entendre que el metge li ho recomanava si li feia més mal, si bé la resolució creu que ho va fer de motu proprio.

tracking