Política

El síndic apunta que Pintat hauria de dirigir el grup mixt

El síndic general diu que si no s’adopta un acord, la junta de presidents “assumirà responsabilitats”

El síndic apunta que Pintat hauria de dirigir el grup mixt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El síndic general, Vicenç Mateu, va insinuar ahir que Josep Pintat hauria de ser el president del grup parlamentari mixt. Ho va dir en l’acte de jurament de Josep Delfí Guàrdia com a nou magistrat del Tribunal Constitucional (TC), que va tenir lloc a Casa de la Vall. “La nova presidència i vicepresidència, si se’m demanés el parer, haurien de recollir el principi democràtic de majories i minories i a la vegada el respecte a la pluralitat”, va dir Mateu, davant del bloqueig després de l’arribada dels cinc parlamentaris exliberals. De fet, el síndic ja havia enviat un toc d’atenció dijous, tant a Josep Pintat com a l’actual president del grup mixt, Pere López.

Amb tot, Mateu va precisar que el repartiment de la presidència i de la vicepresidència correspon als membres del grup mixt. Mateu va avisar, però, que si en la pròxima junta de presidents, prevista per al 8 de gener, no hi ha cap acord, “la junta assumiria responsabilitats” per tornar a posar en marxa i reestructurar les comissions i assignar els escons que correspon a cada conseller a l’hemicicle. La intenció és que la comissió de finances es reuneixi amb normalitat després que s’aprovi el debat sobre el pressupost, previst per a l’11 de gener.

D’altra banda, després de l’acte d’ahir, els partits van seguir fent valoracions sobre les eleccions catalanes. La consellera general del PS, va deixar entreveure que caldria celebrar un referèndum. “Entenem que s’ha de prendre en consideració que hi ha una quantitat molt important de persones que demanen una cosa”, va dir Gili. El conseller liberal, Jordi Gallardo, va apel·lar al diàleg “per desbloquejar la situació”.

JOSEP DELFÍ GUÀRDIA JURA EL CÀRREC COM A MAGISTRAT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL

Josep Delfí Guàrdia va jurar ahir el càrrec com a magistrat del Tribunal Constitucional (TC). Un dels primers dossiers que haurà d’afrontar el magistrat, que va jurar en el càrrec per vuit anys, serà el recurs sobre les lleis de competències i transferències. En un acte a Casa de la Vall, Guàrdia, nascut a Balaguer i de 72 anys, va dir que se sent molt vinculat al país. “Soc de les terres de Lleida. Soc un home del Segre que s’alimenta del Valira”, va dir Guàrdia. Llicenciat en Dret, Guàrdia va ser conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya entre el 2001 i el 2002.

El síndic apunta que Pintat hauria de dirigir el grup mixt

tracking