societat

Vives demana treballar en la reinserció laboral dels presos

Proposa més formació per als interns perquè quan surtin trobin feina

Vives demana treballar en la reinserció laboral dels presosBISBAT D'URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va presidir ahir a la tarda una celebració anticipada del Nadal al centre penitenciari de la Comella. A la seva arribada a la presó Vives va ser rebut pel director del centre, Francesc Tarroch, i pel sotsdirector, Ismael Hernando. L’arquebisbe va aprofitar la seva estada al centre per mantenir una entrevista amb els responsables, interessant-se per la situació actual dels 43 interns, els funcionaris i el centre penitenciari en general.

El Copríncep va animar el director del centre a treballar perquè els interns puguin dur a terme activitats que afavoreixin la seva formació i la reinserció al món laboral, i la seva socialització, i a garantir el respecte i la dignitat de totes les persones que han vist privada la seva llibertat. A continuació va tenir lloc la celebració de l’eucaristia nadalenca, que va comptar amb l’acompa­nyament musical dels joves del col·legi Janer i del col·legi Sant Ermengol, i amb la presència de diversos professors. Durant la celebració de l’ofici religiós va estar acompanyat per l’arxipreste de les Valls, Ramon Sàrries, i pel mossèn David Codina.

En acabar, cada intern va rebre un obsequi de Càritas Andorrana i un comentari a l’evangeli de cada dia, i Vives va poder mantenir una breu trobada personal amb tots els reclusos, que van manifestar-li “el seu agraïment i inquietuds”. El Copríncep episcopal va voler agrair el treball “acurat i digne” de tots els funcionaris i membres del cos penitenciari, i els va animar que la feina que es fa amb els interns estigui sempre encaminada a la seva reinserció a la societat.

tracking