L'extradició de Janitskin es va tombar per mancances en la documentació

La defensa està estudiant si demana la llibertat immediata del polític i periodista ultra

L'extradició de Janitskin es va tombar per mancances en la documentacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts va denegar l’extradició del polític i periodista ultra-nacionalista finlandès Ilja Janitskin, demanada per la justícia del seu país d’origen, per mancances en la documentació. Concretament pel fet que, per una banda, alguns documents van arribar al tribunal fora del termini establert i, per l’altra, que a alguns que sí que estaven integrats a la causa els faltava la traducció en algun dels tres idiomes amb els quals treballa la justícia andorrana: català, castellà i francès. Les mancances es van donar en documents bàsics en aquest tipus de demandes com són els que justifiquen els fets que s’imputen a la persona de la qual es vol l’extradició. També els documents que proven que els delictes pels quals se’l vol jutjar al seu país estan tipificats al Codi Penal andorrà i que la pena de presó que li poden suposar sigui superior a un any.

Les mancances en la documentació ja es van posar en relleu en el judici celebrat al Tribunal de Corts el 19 d’octubre, quan la defensa de Janitskin va demanar l’arxivament de la causa i l’alliberament del seu client després que el mateixos magistrats alertessin d’un defecte de forma per part de la fiscalia finlandesa en la petició de l’extradició. De fet, la vista es va suspendre uns minuts fins que el tribunal va decidir que malgrat les mancances en la documentació el judici per decidir sobre l’extradició del polític i periodista ultranacionalista es podia reprendre.

Possible petició de llibertat

Un cop denegada l’extradició, Janitskin es manté en arrest domiciliari monitorat en espera que la sentència sigui ferma. Vist que tot fa pensar que la fiscalia recorrerà contra la decisió de Corts, l’advocat defensor de Janitskin, Alfons Clavera, va explicar ahir al Diari que està estudiant la possibilitat de demanar l’aixecament de les mesures de vigilància del seu client i la llibertat immediata. El lletrat considera que no hi ha risc de fugida pel fet que Finlàndia té cursada una ordre internacional de recerca i captura i podria ser detingut si marxa a un altre país. Considera injust que l’editor de la revista digital Mv-lathi i que te intenció de presentar-se a la presidència de Finlàndia a les eleccions del gener no pugui moure’s en llibertat per Andorra fins a la data de la vista al Superior.

tracking