política

Liberals aspira a presentar llistes en solitari a totes la parròquies

Gallardo és proclamat cap de llista i diu que toca deixar enrere les dimissions del partit perquè “altres ja han ocupat el seu lloc”

Liberals aspira a presentar llistes en solitari a totes la parròquiesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra aspira a presentar llistes en solitari a totes les parròquies. El president del partit, Jordi Gallardo, que ahir va ser proclamat cap de llista nacional, va explicar que treballen amb “l’escenari de ser presents a tot arreu” malgrat que els consellers generals d’Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos abandonessin el grup liberal i malgrat la dimissió, comunicada dimarts, de cinc membres de l’executiva.

Joan Albert Farré, vicepresident primer; Oliver Alís, secretari d’Organització; Ruth Vila, número dos a la llista parroquial d’Andorra la Vella les eleccions passades; Marc Pintat, representant d’UL, i Xavier Surana, representant del comitè parroquial d’Ordino, signen una carta en què denuncien “la profunda escletxa” que ha patit el partit pel procés de primàries, la “imposició” d’acords i que “els personalismes hagin passat per davant de les solucions programàtiques”. “No té sentit que continuem formant part integrant de l’equip de l’executiva, les maneres de fer de la qual no compartim i on no ens sentim representats ni volguts”, manifesten. Gallardo va restar importància ahir a aquestes baixes declarant que “la política és canviant, alguns marxen i altres arriben”. El president del partit va voler passar pàgina dels fets afirmant que “és cosa del passat” i “altres ja han ocupat el seu lloc”.

En els mateixos termes es va pronunciar el secretari general, Amadeu Rossell, el qual va asse­nyalar que “com a bons liberals respectem les decisions personals” i “el que perdem d’una banda ho guanyem de l’altra” amb noves altes. Gallardo hi va afegir: “Lamentem que hagin volgut marxar, però mirem al futur”, i va avançar que es convocarà un nou congrés per elegir els càrrecs de l’executiva que han quedat vacants. “Hi ha molta gent disposada a implicar-se”, va asseverar.

Sobre els possibles pactes de cara a les generals, Gallardo va relatar que “treballem en la línia de voler presentar-nos en solitari a totes les parròquies”, però va indicar que van reunir-se amb Jaume Bartumeu i que li van respondre que recollien la seva proposta però que era una decisió que s’haurà de prendre a mesura que s’acostin les eleccions i en funció del que decideixi la militància.

Deixar enrere “tics del passat”

Gallardo va ser escollit candidat al congrés extraordinari que va celebrar ahir Ld’A –va ser l’única candidatura presentada amb l’aval de prop de la meitat dels afiliats– després de pronunciar un discurs on va cridar a “deixar enrere els tics del passat”, “obrir una nova pàgina de la nostra vida política” i esdevenir “un punt d’equilibri davant dels extremismes d’uns i altres”. “Els que han marxat han pres un camí diferent, que no era el nostre, que mira al passat. El seu lloc ja l’han ocupat d’altres que s’han volgut sumar al projecte d’aquesta nova etapa que mira cap al futur”, va sentenciar el cap de llista, afegint que “quan parlo de vella política m’estic referint als polítics que menystenen els electors”.

Rossell va recordar que “per primera vegada farem les coses de manera diferent i no a última hora”, escollint el candidat i preparant el programa polític per presentar-se a les eleccions. “No demanar el vot l’últim dia a la llarga té premi”, va remarcar.

tracking