educació

Govern incorpora al currículum d'FP un projecte d'immersió al món de l'empresa

El ministre Jover diu que hi treballen en grups de diferents branques per intercanviar visions

Govern incorpora al currículum d'FP un projecte d'immersió al món de l'empresa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, i el líder del clúster d’educació d’Actua, Ferran Costa, van presentar ahir la segona edició del projecte Tàndem, que enguany s’ha integrat al currículum del batxillerat professional. Els alumnes hi treballen reptes del món de la innovació que els plantegen les empreses. “Amb la prova pilot del curs passat ens vam quedar amb ganes de donar-li més pes i fer-ho obligatori a les cinc branques de l’FP,” va explicar Jover.

A la prova pilot del curs 2016-2017 hi van formar part onze estudiants, mentre que hores d’ara hi participen els 61 alumnes del del centre de formació professional d’Aixovall, tutelats per 11 professors. Jover va posar en valor que s’ha integrat a les classes amb dues hores lectives setmanals i una hora de coordinació entre docents. Per la seva banda, Costa va defensar que “és un gran exemple de simbiosi entre el sector educatiu i empresarial”, i va detallar que a l’aula es treballen els projectes proposats per tres empreses escollides: Hotels Plaza, Dermandtek i Inlingua.

L’alumnat hi treballa en grups de cinc, un per branca formativa. El propòsit és que” cadascú aporti una visió diferent, com passa al món professional”, va subratllar Jover. A l’abril els projectes dels alumnes s’exposaran. Els professors van aprofitar la presentació d’ahir a l’Espai d’Innovació, a Caldea, per destacar que Tàndem els permet sortir “de la zona de confort”. Pel que fa als reptes que afronten aquest curs, Dermandtek ha demanat als estudiants que treballin una proposta per conscienciar sobre les necessitats de revisió de la pell per prevenir el càncer, Hotels Plaza que es projecti com oferir una experiència personalitzada als seus clients, i Inlingua, crear un projecte atractiu per a adolescents.

tracking