sostenibilitat

Medi Ambient obre catorze expedients de sanció a hotelers

Es van fer 258 inspeccions el 2017 per avaluar la correcta recollida selectiva

Medi Ambient obre catorze expedients de sanció a hotelersSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya d’inspeccions al sector de l’hoteleria que l’executiu ha dut a terme en col·laboració amb els comuns ha donat com a resultat l’obertura de catorze expedients sancionadors fruit de les 258 inspeccions que s’han fet per avaluar que la recollida de paper i cartó, envasos i vidre es faci de manera correcta, i des de la comissió de coordinació i desenvolupament del pla nacional de residus asseguren que intensificaran els controls de cara a l’any vinent. Així ho van anunciar ahir, a través d’un comunicat amb el qual feien balanç de la feina feta el 2017 i marcaven els objectius per al 2018. Una de les principals actuacions serà mantenir l’impuls que es va donar a les accions de foment de la recollida selectiva, amb campanyes de comunicació i amb accions a prop dels productors singulars. En aquest sentit, la comissió va destacar el fet de posar un estand d’Andorra Sostenible a la Fira d’Andorra la Vella, i per al 2018 està previst intensificar la campanya porta a porta, que ja està adjudicada i que acostarà la informació als ciutadans.

Tal com es va comentar en la trobada, caldrà incidir en la prevenció, i per això ja s’ha actuat per intentar reduir els residus d’envasos en l’hoteleria i els establiments comercials, així com per prevenir el malbaratament alimentari i el vidre retornable. A més, als centres escolars es va iniciar el foment de l’autocompostatge, que també es potenciarà, i es mantindran com a línies prioritàries el foment de la reducció de les bosses de plàstic d’un sol ús i la promoció de l’ús responsable del paper. També es volen reduir els materials d’un sol ús en esdeveniments festius, culturals i esportius i en l’à̀mbit escolar.

Finalment, també s’insistirà en algunes problemà̀tiques especials relacionades amb la recollida de determinats residus. Per exemple, es prioritzarà una millora de la gestió dels vehicles al final de la seva vida útil i de la runa, i es potenciarà la recollida selectiva de medicaments i radiografies. Durant el 2018, es treballarà en la definició de l’estratègia del nou pla nacional de residus.

tracking