política

Liberals demanarà la retirada de la reforma si vulnera la Constitució

Liberals demanarà la retirada de la reforma si vulnera la Constitució

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals demanarà la retirada de les lleis de competències i transferències si el Tribunal Constitucional dictamina que vulnera la Carta Magna o bé que es modifiquin aquells apartats que siguin inconstitucionals. Els consellers Jordi Gallardo i Ferran Costa van comparèixer ahir en roda de premsa per justificar la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat amb PS i SDP contra la reforma per “coherència” amb el neguit expressat arran de la publicació de l’informe de l’exmagistrat del Constitucional Miguel Ángel Aparicio. “Serem conseqüents. Si és constitucional res a dir, si tomba el global del text s’hauria de retirar i presentar un text alternatiu”, va manifestar Gallardo.

Els consellers liberals van afirmar que les lleis “poden alterar el model d’Estat per la porta del darrere”, ja que “el principi d’autogovern dels comuns i la decisió sobre el destí de les transferències queda afectat”, ja que serà el Govern “qui decidirà si es compleixen els criteris i rebran la transferència”. “El nou model limita la capacitat de funcionament dels comuns”, va alertar Gallardo. Igualment, va alertar que el llistat d’infraestructures sensibles que ha de justificar la cessió gratuïta de ter­renys comunals no està concretada i per tant “deixa la porta oberta a encabir-hi altres projectes”. A més, va criticar que es contempla la concessió de ter­renys públics a privats. Un fet que, va advertir, “pot tenir impacte sobre els pressupostos del 2018” segons quina sigui la sentència del TC, que no arribarà abans del debat pressupostari.

El parlamentari liberal va reconèixer que hi va haver “divergència d’opinions” al si del grup (llavors format per vuit consellers) però va indicar que van estar d’acord a “no bloquejar” l’aprovació de les lleis sempre que es verifiqués que complien amb l’ordenament jurídic.

tracking