SOCIETAT

Govern activa una unitat d'atenció a maltractadors

Espot no descarta que en el futur els agressors hi hagin d’assistir de manera obligatòria

Govern activa una unitat d'atenció a maltractadorsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern posarà en marxa al gener la unitat d’atenció a agressors de violència de gènere amb l’objectiu d’evitar que “reincideixin en patrons de conducta”. Ho va explicar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, després de la quarta reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de Violència de Gènere i Domèstica. Segons Espot, “es donarà suport psicològic, social i si calgués jurídic” a “persones que han comès actes violents” en el context de gènere o domèstic.

El Programa per a la promoció de relacions no violentes s’engegarà així en qualitat de prova pilot amb un nombre limitat de participants, que ho seran voluntàriament. Xavier Espot va assegurar que “no es descarta que en el futur sigui obligatori com a mesura que puguin imposar els tribunals”. El màxim responsable de la cartera d’Afers Socials va manifestar que aquest tipus de violència té “un patró de conducta que és reiteratiu ” i que hi ha un nombre alt de reincidència. S’han contractat dos treballadors, i “s’està treballant en com s’articularà el projecte”, va afirmar.

Els destinataris no només seran persones internes al centre penitenciari, sinó també que estiguin en llibertat provisional o, fins i tot, sense causa penal incoada. Espot va avançar que s’incorpora aquest vessant, tal com es contemplava en la llei del 2015, després que s’hagi treballat l’atenció a les víctimes. La trobada d’ahir va servir així mateix, segons Espot, per tancar “quatre detalls pendents” dels protocols d’actuació amb la policia, la Batllia i la fiscalia per disposar també al gener de la guia de col·laboració entre departaments.

Servei de trobada familiar

La comissió va abordar la futura estrena a principi d’any del servei de trobada familiar, amb locals habilitats a Clara Rabassa. El seu personal està finalitzant formacions a centres d’Espanya, i se n’ha aprovat el reglament “amb el vistiplau de la fiscalia i de la Batllia”, va avançar Xavier Espot.

tracking