TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

reportatge

Solidaritat sobre rodes

Una vintena de cotxes van participar a la rua solidària que va celebrar ahir l’Associació de Vehicles Antics per fer l’entrega de regals de Nadal als 31 nens i adolescents de la Gavernera. És el màxim d’infants dels onze anys que té l’activitat.

Solidaritat sobre rodesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

l Pare Noel té a Andorra una primera parada prioritària cada any: la Gavernera. Els nens i adolescents del centre d’acolliment d’infants i joves reben els regals abans fins i tot que arribi el Nadal de la mà del Pare Noel de l’Associació de Vehicles Antics d’Andorra (AAVA) en col·laboració amb la Unió Proturisme d’Escaldes-Engordany. Un total de 31 petits i joves d’entre tres i divuit anys van desembolicar ahir els paquets que van arribar en un remolc d’una de les furgonetes antigues que l’AAVA va manllevar al Pare Noel. Eren els regals que la canalla havia demanat prèviament a la llista de Nadal que va fer.

Un any més, i ja en van onze, mig centenar de socis de l’associació, que en té prop de 300, van fer possible la rua solidària que va sortir ahir al matí de Santa Coloma i va arribar a l’aparcament de la Gavernera després de passar pel centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Durant la cercavila, la canalla també va poder pujar dalt dels cotxes, tots de més de 30 anys –el més antic de la ruta d’ahir era del 1934– i acompa­nyar els conductors fins a la Gavernera. Un cop allà es va oferir xocolata i coca per a tothom.

El president de l’AAVA, Lluís Dejuan, va explicar que aquesta és de les activitats més antigues que fa l’associació, que cada any realitza unes quantes sortides per donar a conèixer el parc automobilístic clàssic que hi ha al Principat, sobretot des que l’any passat van ser declarats patrimoni cultural per la Unesco. “És un museu ambulant i la nostra feina és treure’ls perquè tothom en pugui gaudir, no només els pilots.” És per això que cada mes realitzen una excursió.

De les més antigues i les més importants, la “sortida estrella” és la rua solidària de la Gavernera, sobretot pel component solidari. “Als nens els regalem coses necessàries”, com joguines per als més petits i roba, calçat o llibres per als més grans. “Totes les activitats que fem tenen una part lúdica, gastronòmica i cultural. Aquesta no només la fem per ajudar la Gavernera”, va manifestar Dejuan, que va afirmar que també “és l’esdeveniment més multitudinari perquè és en el qual participem més socis”.

Dejuan va subratllar que cap de les anteriors edicions de la iniciativa havia comptat amb tants nens. L’any passat van ser 24 els infants separats de les seves famílies i en custòdia de l’estat a qui el Pare Noel va dur regals, i ja era el màxim històric. “Ens agradaria que hi hagués més vehicles i menys nens, perquè com menys nens hi hagi a la Gavernera, millor”, va expressar Dejuan.

tracking