política

Recurs al TC per “esvair el risc d'inseguretat jurídica”

Recurs al TC per “esvair el risc d'inseguretat jurídica”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els recursos d’inconstitucionalitat als dos textos que conformen la reforma comunal aprovats ara fa unes setmanes pel Consell General presentats divendres pels consellers de Liberals d’Andorra, el PS i SDP tenen com a objectiu que el Tribunal Constitucional (TC) pugui resoldre “els importants dubtes sorgits arran de la tramitació parlamentària de les dues lleis”. Els tres partits, que ahir van fer públic un comunicat conjunt, consideren que un cop arribi el pronunciament “s’esvairà el risc d’inseguretat jurídica que havia generat la seva aprovació”.

En el comunicat recorden els dubtes respecte a la modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències relatius a la potestat que té el Govern de demanar als comuns la cessió obligatòria de terrenys per a la construcció d’infraestructures d’interès general, que “podria comportar afavorir particulars concrets”.

Pel que fa al recurs sobre la Llei de transferències als comuns, aquest se centra en els articles 15, 16, 17 i 18, així com en la disposició addicional tercera. Es tracta dels punts del text que introdueixen nous criteris per al repartiment dels diners que el Govern ha de transferir a les corporacions parroquials. Conté criteris que “afavoriran unes parròquies respecte a les altres i ho faran trencant el principi d’igualtat”.

tracking