L'Audiència Nacional torna a negar la llibertat a Joan Besolí

És la tercera vegada que la demana a la justícia espanyola des que va ingressar a la presó el 25 de maig passat

L'Audiència Nacional torna a negar la llibertat a Joan BesolíARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Nacional espanyola ha rebutjat per tercera vegada posar en llibertat Joan Besolí, presumpte testaferro a Andorra de l’expresident de l’FC Barcelona Sandro Rosell, per entendre que la seva situació no ha canviat des que va recórrer per darrera vegada contra l’empresonament. Concretament, la justícia de l’Estat veí del sud considera que persisteix en l’empresari andorrà el risc de fugida i de reiteració delictiva, segons van informar fonts jurídiques espanyoles.

Una setmana després de denegar la llibertat a Rosell, la secció tercera de la sala penal de l’Audiència Nacional va adoptar la mateixa posició amb l’altre principal acusat de la causa Rimet.

L’exconseller de Sant Julià de Lòria i l’ex-president blaugrana es troben a la presó pel delicte de blanqueig de capitals des del 25 de maig passat per ordre de la magistrada instructora Carmen Lamela, que els acusa de formar part d’una organització criminal que es dedicava a blanquejar diners procedents de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de la selecció brasilera de futbol. Aquestes operacions s’haurien fet a través d’un entramat de societats i comptes bancaris la majoria dels quals a Andorra.

L’acusat, que va recórrer contra la seva situació davant Lamela al juliol i davant la sala penal de l’Audiència Nacional al setembre, va tornar a demanar la llibertat per poder tenir cura del seu fill de vint anys, que pateix una greu lesió medul·lar a conseqüència d’un accident poc abans de l’internament a la presó.

El mes de setembre passat els magistrats de la secció tercera li van respondre que hi seguia havent risc de fugida i destrucció de proves, ja que Besolí era l’administrador i gestor d’un conjunt d’empreses amb domicili social en diferents països que rebien els fons de les operacions que els altres investigats realitzaven.

També es va incidir que la pretensió de l’exconseller del comú lauredià, amb nacionalitat andor­rana, de tornar a adquirir l’espa­nyola com a compromís que no escaparà no demostra que això no passi, perquè “es pot ser nacional espanyol i fugir”.

Circumstàncies noves

Els magistrats van explicar a l’acte del mes de setembre passat que s’havien donat a conèixer “circumstàncies noves” que acreditarien el pagament de comissions il·lícites derivades de la venda dels drets de futbol, amb referència a una investigació realitzada per la comissió parlamentària al Senat del Brasil sobre possibles casos de corrupció a la Confederació Brasilera de Futbol (CBF).

D’aquesta comissió es va deduir que el president de la Federació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, “s’hauria enriquit il·lícitament aprofitant-se del seu càr­rec en detriment de la CBF, percebent a canvi suborns”.

tracking