política

Naudi proposa desgravar els ajuts privats destinats a cultura i esports

Les empreses podrien reduir fins al 50% de la quota de l’impost de societats

Naudi proposa desgravar els ajuts privats destinats a cultura i esports

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esmena a la llei de societats presentada pel conseller massanenc té com a objectiu potenciar les activitats esportives i culturals, i que els diners surtin de les aportacions d’empreses privades. L’equivalent a l’aportació que fes cada empresa o societat es reduiria de la quantitat de l’impost de societats. El conseller ha previst, però, que la desgravació màxima, més enllà del que s’hagi subvencionat, sigui del 50% del total a pagar en l’impost de societats. Per exemple, si una empresa ha de satisfer 100.000 euros d’impost al benefici i n’ha destinat 60.000 a subvencions a activitat esportives i/o culturals, només en podria desgravar 50.000.

El conseller destaca que “és una motivació perquè les empreses amb més sensibilitat cultural i esportiva inverteixin més, i és important que els obligats tributaris puguin elegir on destinen part dels impostos que han de satisfer”. Aquesta iniciativa, segons Naudi, hauria d’anar “acompa­nyada d’una reducció de les subvencions que donen el Govern i els comuns a aquest tipus d’activitats”. En general considera que aquesta mesura a l’americana ha de donar un impuls a l’esport nacional i “especialment amb el benefici principal per a la cultura, que, lamentablement, sempre és la germaneta pobra”.

En el vessant esportiu, el polític destaca que els ajuts poden ser tant per a clubs com per a esdeveniments esportius o esportistes individuals. En l’apartat cultural incideix que pot ser un revulsiu per a la publicació de llibres, obres de teatre o exposicions, entre d’altres esdeveniments culturals, i que pot animar projectes que ara són impensables.

També va presentar una bateria de fins a sis propostes sobre la llei de societats (en capítols sobre taxació de dividends, rendes a l’estranger, actius inteangibles...) en la línia del que han demanat les diferents associacions empresarials.

tracking