La venda d'alcohol als locals nocturns es limita mitja hora abans de tancar

S’haurà de deixar de servir mitja hora abans de tancar els caps de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat restringir la venda d’alcohol als locals d’oci nocturn, però només els dies que obrin fins a les cinc de la matinada o més enllà. En concret, l’executiu ha modificat el decret de regulació dels horaris de tancament i obertura dels bars i restaurants perquè les discoteques, pubs i sales de festes deixin de vendre begudes alcohòliques trenta minuts abans de tancar. El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar que l’objectiu és aconseguir una sortida dels locals més esglaonada i minimitzar així els sorolls i els aldarulls que es puguin produir. Aquestes limitacions entraran en vigor l’endemà de publicar-se al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA).

El ministre d’Educació i Ense­nyament Superior, Èric Jover, va presentar ahir les noves lleis d’Ensenyament Superior i de la Universitat d’Andorra. En el primer cas el text homologa el sector al que estableix l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), de manera que els títols passaran a estar mesurats en crèdits ECTS. També s’amplia el concepte de mobilitat i s’introdueix la voluntat de fer els reajustaments que calgui en els processos pedagògics per tal d’adaptar els estudis a les persones amb discapacitat.

Per altra banda, simplifica el procés de creació d’institucions privades dedicades a l’ensenyament superior. Mentre que els centres públics s’hauran de crear per llei, com fins ara també els privats, amb la nova llei els dar­rers només necessitaran una autorització administrativa. Així mateix, es crea una nova figura, la dels centres adscrits.

Pel que fa a la llei de l’UdA, que dota la institució d’autonomia acadèmica i gestió financera –podrà gestionar directament els recursos propis–, preveu l’ampliació del mandat del rector, que passa dels quatre als sis anys, i es crea la figura del vicerector. A més, s’impulsa un règim de dedicacions i incompatibilitats, i s’incorpora els representants del personal administratiu i tècnic al consell universitari.

19 places per a eventuals

El Govern tirarà endavant aquest any una nova convocatòria per cobrir places de tècnic d’Ense­nyament, en aquest cas 19 destinades a consolidar llocs ocupats per eventuals i amb l’objectiu que estiguin cobertes el curs que ve. Jover va informar que actualment un 22% dels treballadors d’Ensenyament són de caràcter temporal, percentatge que va dir que el Govern vol reduir fins al 15%. El 2016 es van cobrir 19 places i el 2017 se n’han cobert 21.

tracking