justícia

Samarra durà l'arxivament del 'cas Orfund' al Constitucional

Els seus lletrats van presentar ahir un incident de nul·litat d’actuacions

Samarra durà l'arxivament del 'cas Orfund' al ConstitucionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants legals de l’empresari Joan Samarra van entrar ahir a la sala penal del Tribunal Superior un incident de nul·litat d’actuacions com a pas a previ a la presentació d’un recurs d’empara al Constitucional per l’arxivament de la querella contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, pel cas Orfund. L’incident de nul·litat d’actuacions es presenta contra la sentència d’aquest mateix tribunal, que va desestimar el recurs previ contra l’arxivament de la causa a Corts, en la qual també s’investigava Manel Ter­rén, extreballador de la societat Orfund. Samarra acusava Cinca d’un delicte d’administració deslleial amb apropiació indeguda els anys que va ser director i soci de la refinadora de pedres precioses Orfund, de tràfic d’armes i de blanqueig de capitals.

Segons fonts properes al cas, els lletrats de l’expresident d’Orfund consideren que la decisió del Superior ha vulnerat els drets fonamentals del seu client al recurs i a la jurisdicció previstos a l’article 10 de la Constitució. Entenen que el Superior no ha donat resposta a l’argument central del seu recurs a l’arxivament de la causa per part de Corts i que la resolució és arbitrària i no està motivada i fonamentada en dret. Consideren que la decisió del tribunal no és raonable i que no entra dins dels cànons de constitucionalitat i s’aparta de les pautes de l’opinió comuna dels juristes.

Insisteixen que les decisions judicials no han donat resposta a quins són els motius pels quals no s’han de practicar totes les diligències que la part acusadora va demanar. Diuen que només amb un testimoni no era suficient i recorden que en van demanar set.

tracking