societat

Habilitats tres pisos per a casos socials

Ordenament Territorial condicionarà el 2018 dos habitatges més al Tarter

Habilitats tres pisos per a casos socialsSFG / C. ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Ordenament Territorial ha condicionat el 2017 tres pisos destinats a habitatge social. El ministre Jordi Torres va explicar-ho ahir en una visita al pis que aviat ocuparà una família amb dificultats a Encamp. “El Govern ha reformat aquest i dos pisos més a Arinsal, que es posaran en funcionament de manera imminent”, va explicar Torres. El ministre va valorar en 127.219,61 euros la inversió feta en la reforma d’aquests habitatges. “Són per subvertir situacions de necessitat imminent”, com per exemple famílies amb fortes dificultats econòmiques, dones que han patit violència de gènere, joves que s’han vist obligats a marxar de casa o també gent gran que necessita suport. L’objectiu és que “aquestes persones es trobin integrades dins d’una comunitat de propietaris, no aïllar-les”, va fer èmfasi Jordi Torres.

Els nous recursos, que el ministeri d’Ordenament ha condicionat a demanda del d’Afers Socials, se sumen a un altre habitatge social que va habilitar-se a Ordino l’any passat i que ara mateix ocupen dues persones grans.

En els tres pisos en què s’ha actuat propietat del Govern s’han refet cuines, lavabos i parets divisòries, rehabilitat paviments i s’han equipat. Els ocupants hi pagaran un lloguer per sota del preu de mercat, entre 200 i 300 euros. La secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, va posar en valor que així es dona resposta a les situacions “més crítiques” i es resolen “situacions que apareixen de manera imprevista”. Quan la persona o família pot fer front a un lloguer de mercat es cedeix, per tant, el pis a altres ocupants.

tracking