Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Seguretat social

Cinquanta anys de passivitat

Rascagneres considera que la inviabilitat del sistema és perquè “ningú no ha fet res” per revertir-ho des del 1968
La compareixença del president del consell d’administració de la CASS ahir a la tarda davant les comissions de Finances i Sanitat del Consell General va tornar a posar en relleu el que Jean Michel Rascagneres ha estat denunciant des que exerceix al càrrec: el fet que cap Govern “no ha fet res” en mig segle per revertir la inviabilitat de l’Estat del benestar. Ho va dir gairebé tres hores i mitja després d’haver iniciat una compareixença en què va estar acompanyat pel president de la comissió del fons de reserva de jubilació, Josep Delgado, qüestionat per la feina realitzada per
  • #20 Angel Marin
    (18/12/17 14:28)

    Continuarem igual? O farem vaga general de una p... vegada???

    Respondre
  • #19 pepe
    (13/12/17 01:39)

    se podria empezar por ver los costes de la cass en los ultimos 50 años en funcion de los afiliados, ver tambien los sueldos de los altos cargos y del personal q depende de ellos y sus costes sobre el total. Y preguntarse pq no tienen pasta con la de personas a las q les han cobrado la cotizacion y q jamas la cobraran pq se han ido y pasan de esos seis meses o menos. Y tambien preguntarse pq leches ha de ser el estado el q se quede en exclusiva con este servicio. Un cosa es q la administracion garantice algo y otra q lo gestione en exclusiva. Los sistemas de SS se han convertido en Europa en un sacadineros para q los señores feudales se lo puedan gastar en sus vicios y pesebres varios. Como siempre, los siervos y los pecheros habran de pagar con su sudor y su sangre los dispendios de los señores feudales de turno.

    Respondre
  • #18 ciutadana
    (12/12/17 23:23)

  • #17 Diners on destinar-los
    (12/12/17 21:59)

    Es a dir, no fa falta ser un gran economista resoldre el problema de que quant falta diners a la caixa demanar mes calerons, aixio algu que no no ha estudiat mai ho sap fer, el que hem de valorar doncs per aixo paguem, es si les propostes que plantegen ens semblen correctes o no, i a partir d'aqui les pròximes eleccions obrar amb conseqüència, espero certament donguin solució i que la mateixa no passi ni per retallades sanitàries, ni per pujar cost de cotitzacions, ni per tocar jubilacions, aixio seria un bon pensador, economista, polític i persona, la resta crec que sols heu de demanar a qualsevol ciutadà que en pensa, repeteixo sols heu de baixar on es la població. 

    Respondre
  • #16 Nom
    (12/12/17 21:03)

    La CASS és una vergonya. No sap administrar-se i només fa que queixar-se. Feu l'intent de calcular-vos la pensió... això si, potser ploreu.

    Respondre
  • #15 Farts
    (12/12/17 18:58)

    Estem en un pais de "negreros". "El moobbing campa a sus anchas" a totes les empreses públiques i privades. Sous congelats, et treuen les festes sense avisar, et treuen les vacances i te les possen on volen i quan volen. Així no es pot continuar i repeteixo, els funcionaris estan igual o pitjor que a la privada. No tots cobren 3000 euros com us penseu. S'ha de fer alguna cosa ja. A sobre ara ens volen estafar amb la jubilació. Espabileu senyors politics, aviat vindreu a buscar el vot.

    Respondre
  • #14 Laura
    (12/12/17 17:25)

    No se que esperem per fer vaga general

    Respondre
  • #13 idea
    (12/12/17 17:15)

    Sr. Rascagneres, endavant. Cal actuar ja. Suggerir addicionalment que pugui pensar-se en una injecció de liquidesa anyalment per part de Govern a la CASS en càrrec als pressupostos. El tema s'ho cal. Hem començat a pagar impostos directes, i això és preferent a les rotondes, vials...etc.

    Respondre
  • #12 MARKLIN2
    (12/12/17 15:01)

    CALMA ELS POLITICS ESTAN RUMIAN COM SALVAR ELS MOBLES DEL DE 1@ CATEGORIA.

    Respondre
  • #11 Ando
    (12/12/17 14:56)

    Com sempre incrementar els costos, tant per les empreses com pels treballadors; és fàcil de fer però penalitza l'economia per haver menys renda neta disponible. Idees: contenir els costos amb aquells “consumidors” i “metges” XXL de serveis sanitaris, que no siguin per patologies sèries. Feu una auditoria per optimitzar l'organització de la CASS, així com de la retribució. Revisió profunda de baixes donades al passat a “elements” que només són uns galtes. Premiar amb alguns punts de vellesa aquells cotitzants que no utilitzin serveis sanitaris. Passar un balanç a cada cotitzant del que ha pagat i del que ha gaudit enserveis sanitaris. Fer una cotització progressiva en funció del salari que sigui deduible de l'IRPF, ja que si bé els salaris alts pagaran més de CASS, es veurà compensat a l'IRPF. Espero que us serveixin alguna d'aquestes idees. 

    Respondre
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts