Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Salut

La CASS proposa que la gent amb rendes altes pagui més en sanitat

La Seguretat Social insta que els més acabalats tinguin menys reemborsament en els actes sanitaris i els fàrmacs
La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha recollit un paquet de cinc mesures en el canvi del sistema del reemborsament als afiliats per reduir el dèficit sanitari i millorar la gestió. El conjunt de propostes ha estat adreçat al Govern perquè estudiï la viabilitat i les implanti si ho considera oportú. La de major impacte fa referència que les rendes més altes haurien de pagar més en sanitat, tant actes mèdics com farmàcia, que les més baixes. Aquest objectiu s’assoliria fent que el percentatge de reemborsament que s’apliqui als més rics sigui més baix. En comptes del 75% del
  • #17 kimbagi
    (11/12/17 22:02)

    Ja és paga més qui més cobra. Cal optimitzar recursos i que la CASS que pagui el que pertoca i govern el que li pertoca. I per que es facin públics aquests informes tant "catastròfics" cal estar dins del Consell d'administració.. Jo crec que hi pot haver interessos ocults per que ens diguin el que diuen..... tenim que anar al Consell d'administració.....

    Respondre
  • #16 Jo no soc tonto !
    (11/12/17 19:39)

    Jajajajajajajajajajajajajajajajaja, ho sento, no puc parar de reirme. És que tan sols cal llegir el text per adonar-se que no té cap sentit.Us penseu que som imbècils?

    Respondre
  • #15 devolució
    (11/12/17 19:20)

    Que ens tornin el que hem posat a la CASS tots els treballadors Durant anys, que es quedin els interessos, però que ens tornin el que hem posat per a què ho puguem posar a un pla privat d'assistència sanitària i pensions. Fins i tot que se'n quedi una part la CASS si vol, però que ens tornin el que hem posat!

    Respondre
  • #14 vergonya
    (11/12/17 18:52)

    No saben per on tirar, cada setmana proposen una cosa diferent. No ens anàven a jubilar SET (7) anys més tard? No anàven a descomptar-nos un 30% dels punts comprats? ara això? aneu proposant fins que faci fallida sense haver fet res per evitar-ho. Incompetents.

    Respondre
  • #13 Un pegat més
    (11/12/17 18:02)

    Abans que se'ls ocorri una altra il·luminació a aquests gurus i xamans econòmics que ens han portat a la ruïna, volem saber les nòmines de tots els empleats del SAAS i la CASS, les inversions i el seu rendiment, els privilegis entre els empleats i un llarg etc que contribueix a la burocratització de la parapública.

    Respondre
  • #12 ciutadà
    (11/12/17 16:48)

    les rendes altes ja paqguen més, es paga un percentatge del que declares a la cass, per tant les rendes baixes paguen menys... també és veritat que si no declares no pagues! per cert, aquesta és la solució? doncs no anem bé!

    Respondre
  • #11 estevet
    (11/12/17 15:13)

    Que els més rics paguin més, és normal. Però les administracions públiques també han de mostrar l'exemple i optimitzar recursos. O tothom hi posa bona voluntat o anem cap a més tensions i una fragmentació social encara més gran: privat/públic, pudents/poble ras, nacionals/forans... Mireu cap a Veneçuela per veure com l'experiment de fomentar l'antagonisme entre classes socials ha acabat: un desgavell descomunal.

    Respondre
  • #10 ciutadana
    (11/12/17 13:28)

    Vergonyós ni tan sols com a globus sonda. Jo proposo que ho paguin els trebalafors de la CASS que es beneficien del 100x %. I els hi paguem la resta. Axo si que cal cambiar- ho.Tambe el qui ho ha proposat juntament amb la direccio fe la CASS - bons sous) que siguin "solidaris" amb la testa de cotitzants...

    Respondre
  • #9 Espoli 1968
    (11/12/17 12:31)

    Aquestes notícies falses són una cortina de fum, la jubilació ha estat espoliada, només queda una sortida, l'esperada i somiada per la banca, la privatització de la vellesa.

    Respondre
  • #8 josep
    (11/12/17 11:26)

    Aviem les rendes mes altes poden pagar mes impostos o no.... paro la CASS te que reemborsar a tothom per igual, no ens obliguen a pagar???, pues si algú guanya mes , ja contribueix amb mes ingrés per la CASS, i la jubilació es segons s'ha cotitzat...., si hi ha problemes socials que els pagui govern, com diu visio menys carreteres, menys llumetes de Nadal i que govern assumeixin les despeses socials, MAI ELS COTITZANTS, ja ni ha prou, i que es retornin els diners que es van perdre del fons de jubilació. I si no l' estat en lloc de agafar diners de la sta i feda per equilibrar els pressupostos de les seves rotondes, que facin un fons per les jubilacions, i menys personal de confian´ça i sous desorbitats. PROU DE PRENDRE EL PEL.

    Respondre
Veure’n més
17
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts