Meteorologia

Alerta al país per la previsió del pas de la borrasca 'Anna'

El servei de Meteorologia adverteix per avui del risc de fortes ventades

Alerta al país per la previsió del pas de la borrasca 'Anna'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de Meteorologia va alertar ahir de l’imminent pas de la borrasca Anna pel Principat, un front en forma de ciclogènesi explosiva acompanyat de precipitacions i fortes ventades que estava previst que arribés el vespre-nit d’ahir i s’agreugés de matinada. Segons el servei meteorològic del país, el fenomen provinent de l’At­làntic deixarà ràfegues de vent de 100 a 130 quilòmetres per hora fins a l’última hora del matí d’avui. El front ha d’afectar la cornisa cantàbrica, els Pirineus i les Balears, i és la primera borrasca que bateja l’Agència Estatal de Meteorologia d’Espanya.

Amb l’arribada de l’Anna a Andorra, fonts del servei propi de meteorologia esperaven que el vent s’anés “reforçant progressivament” durant la nit i esdevingués “violent” amb ràfegues que “ultrapassaran àmpliament els 100 quilòmetres per hora i puntes que se situaran entre els 120 i els 130 quilòmetres l’hora”. Al matí, el vent de sud a sud-oest ha de continuar “bufant violent i tempestuós, amb ràfegues per sobre dels 100 quilòmetres hora, sobretot als extrems nord d’Andorra” i “tant en alçada com en fons de vall” a tot el Principat.

La previsió és que les ràfegues s’afebleixin progressivament a partir de la tarda, per canviar d’orientació a nord i finalment passar a bufar vent moderat. El límit d’aigua-neu està previst que se situï per sobre de 2.200 metres.

Extremar les precaucions

Fonts de Protecció Civil recomanen extremar les precaucions, sobretot a la carretera, i evitar sortir a la muntanya, com es demana habitualment davant d’episodis meteorològics extrems.

tracking