previsions de trànsit

Mobilitat preveu un rècord per la Puríssima de 157.500 vehicles

Mobilitat preveu que entre l’1 i el 10 de desembre entrin a Andorra 157.500 automòbils

Mobilitat preveu un rècord per la Puríssima de 157.500 vehiclesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pont de la Puríssima també es preveu històric quant a l’arribada de vehicles a Andorra, segons les previsions fetes per l’àrea de Mobilitat. I és que entre l’1 i el 10 de desembre, els dies que l’executiu comptabilitza com a pont, es preveu una entrada rècord de 157.500 vehicles. Una xifra que supera en un 10% els automòbils que van entrar al país en les mateixes jornades l’any passat, quan també es va considerar un rècord respecte del mateix pont d’exercicis anteriors. En concret, durant les jornades festives del 2016 van accedir al país 143.000 vehicles.

Referent a les fronteres, Mobilitat preveu que entrin per la del riu Runer aquests deu dies un total de 114.500 vehicles. I és que tot indica que la majoria de visitants que arribaran a Andorra aquest pont provindran de Catalunya i Espanya pel fet que demà és festiu en commemorar-se l’aniversari de la Constitució de l’Estat veí del sud. Per la frontera del Baladrà, al Pas de la Casa, la previsió és que entrin al Principat fins diumenge vinent un total de 43.000 automòbils.

Dispositius activats

Per intentar evitar col·lapses a les principals vies del país, l’àrea de Mobilitat ha previst posar en marxa un dispositiu similar al d’altres ponts o a les vacances nadalenques. Tot estarà preparat per habilitar el doble carril en sentit sud al pont de Madrid, a Andorra la Vella, i a l’avinguda Francesc Cairat, a Sant Julià.

Segons van explicar des de Mobilitat només es posarà en marxa el dispositiu quan hi hagi la previsió de retencions. Demà i demà passat, al matí, són els dies on es considera que es podrien registrar les cues més importants d’entrada per la frontera del riu Runer. El diumenge, matí i tarda, podria ser el dia més problemàtic respecte a l’operació sortida.

Les autoritats de trànsit també estaran en contacte amb els diferents comuns per actuar en el cas que hi hagi un volum important de trànsit prop de les zones comercials i durant l’entrada i sortida a les estacions d’esquí. La possibilitat que es produeixin nevades entre divendres i dissabte també fa que el COEX estigui en alerta.

La policia catalana, que preveu que entre avui i demà surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona 485.000 vehicles, va advertir ahir de problemes a les carreteres d’accés al Pirineu. Els mossos d’esquadra van llistar la C-14, l’N-260 i l’N-145 en sentit Andorra.

Un nou nadal de rècord

L’entrada de vehicles durant les vacances de Nadal es preveu que sigui la millor de la darrera època, i se superi el rècord que es va assolir en les passades festes. Mobilitat ha calculat en 260.000 els automòbils que accediran a Andorra, 190.000 entraran per la frontera del riu Runer i 70.000 per la del Baladrà. El Nadal passat la xifra va ser 243.000, la millor entrada dels darrers deu anys.

HORARI INTENSIU A GOVERN I ESCOLES

A causa de l’afluència turística i els conseqüents problemes de trànsit que es poden produir, i d’acord amb les recomanacions de l’àrea de Mobilitat, el Govern ha establert que demà i dijous sigui jornada intensiva pers als centres de segona ensenyança. batxillerat i formació professional. Una decisió habitual en aquest tipus de ponts i que s’estén a les oficines de l’Administració general. El servei de Tràmits de Govern mantindrà l’horari habitual aquests dos dies (divendres és festiu) de 8 del matí a 5.30 de la tarda.

tracking