política

Pintat afirma que té “dubtes” de si presentar-se a les primàries Liberals

Critica que el partit prioritza el candidat i deixa de banda el programa

Pintat afirma que té “dubtes” de si presentar-se a les primàries LiberalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, no se sent “massa identificat” amb la deriva actual de Liberals d’Andor­ra perquè a parer seu ha apartat el programa polític i la ideologia. “Manca programa, manca estructura, manca una mica més de projecte”, i això és “el que em porta més dubtes”, va afirmar ahir Pintat en ser preguntat sobre si es presentarà a les primàries del partit per escollir candidat a cap de Govern per a les pròximes eleccions generals.

El polític lauredià va recordar que a les passades eleccions s’hi va presentar perquè hi havia “uns valors, una ideologia, unes estructures de partit històriques i un programa”, una cosa que considera que ara s’ha perdut. “Aquesta vegada el programa és l’últim i es va a la recerca de la persona”, va manifestar, a més de criticar també l’“aproximació a altres formacions ideològiques”, en referència a SDP i als possibles acords per formar coalicions electorals a les parròquies.

Per tot plegat, va dir que està valorant si s’hi presenta o no. “Jo faré les meves reflexions personals, familiars, polítiques i en clau de país, i ja veurem”, va argumentar en declaracions als periodistes. Per fer-ho, va indicar que ha iniciat una ronda de trobades amb agents econòmics i socials i altres col·lectius per “fer el punt de la qüestió”, “intentar valorar realment quina ha de ser la proposta de futur” i determinar “què necessita el país”.

El termini per presentar les candidatures a les primàries de Ld’A finalitza el 8 de desembre. Sobre aquesta qüestió, Pintat va voler deixar clar que “el 8 de desembre és el límit del partit liberal, no el meu”. A partir d’aquest dia l’executiva liberal tindrà trenta dies per analitzar les candidatures i validar-les i després es convocarà un congrés extraordinari per escollir el candidat.

tracking