temporal

França tanca els accessos al Principat pel fort vent i la neu

Tampoc es podia circular per la carretera d’Arcalís i l’estació no va obrir

França tanca els accessos al Principat pel fort vent i la neuGRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mal temps generalitzat que va fer ahir, sumat al fort vent i a la neu caiguda durant la nit de divendres, va fer que les autoritats franceses decidissin tallar, ahir, la carretera RN-22 a tots els vehicles a partir de les 9.30 del matí. A més també van tancar l’RN-320, a l’altura del Coll del Pimorent, de manera que el Pas de la Casa va quedar totalment incomunicat amb el país veí i al tancament d’aquesta edició encara no se sabia si avui s’obriria. Tampoc es va poder circular per la carretera d’Arcalís, fet que va impedir que poguessin obrir les pistes, i a Canillo, Sornàs i Erts era necessari l’ús d’equipaments especials. Per altra banda, Mobilitat va informar que les cues per entrar al país per la frontera hispanoandorrana van arribar als nou quilòmetres cap al migdia, i al vespre les retencions van ser de tres, però de sortida.

El mal temps va afectar les pistes d’esquí, ja que van tenir sectors tancats i poca visibilitat. Vallnord es va quedar sense Arcalís i des de Pal-Arinsal, el director general, Josep Marticella, explicava que havien treballat molt per poder obrir les cotes més altes de Pal, però no a Arinsal. “Estem satisfets encara que el fred i el vent feia que hi hagués poca visibilitat. Si demà no ho tenim, podrem obrir a tot arreu”, explicava.

A Grandvalira, no se sentien especialment perjudicats pel tall a la frontera francoandorrana, “ja que no esperàvem molta gent d’allà aquests dies, però si passa durant el pont, aleshores ja serà més preocupant”, afirmaven. La climatologia no els va acompa-nyar i només van obrir 35 dels 210 quilòmetres de pistes esquiables i 21 de les 128 pistes.

tracking