afers socials

La FAAD insisteix a crear un cens de discapacitats per concretar iniciatives

L’associació diu que Govern ho veu necessari però que l’escull és la protecció de dades

La FAAD insisteix a crear un cens de discapacitats per concretar iniciativesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) reclama la creació d’un cens que permeti saber quantes persones amb discapacitat hi ha al Principat. La presidenta de l’ens, Anna Parramon, va dir que aquest reclam que es fa des de fa uns anys permetria ajustar i aclarir les seves polítiques d’actuació. “A nosaltres ens permetrà saber si estem donant el missatge correcte”, va afirmar Parramon al Diari, que alhora va considerar que aquest registre facilitaria el coneixement de “les dificultats” que tenen algunes persones en el seu dia a dia i “intentar localitzar-les en cas que ho vulguin” per facilitar-los ajuda.

La presidenta de la FAAD va manifestar que aquesta qüestió “s’està negociant” amb Govern. De fet, Parramon hi va afegir que l’executiu també veu “la necessitat” de crear aquest cens, però que un dels elements que generen més debat i més feina a l’hora de perfilar el text és la delicada qüestió de com protegir les dades de les persones que pateixen alguna restricció física o psíquica. Al mateix temps, Parramon va expressar que “no tothom vol dir que té una discapacitat”. “La societat és dura i no existeix la igualtat de condicions”, va explicar la presidenta de la FAAD

Coincidint amb la celebració del Dia internacional de les persones amb discapacitat, Par­ramon va assegurar que en els últims anys s’han fet progressos a l’hora d’aprovar lleis per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen alguna discapacitat. “Sempre s’ha de reivindicar tot, però després hem de valorar que la resposta no sempre pot ser positiva”, va reconèixer Parramon, que creu que en un país petit com a Andorra s’estan fent “esforços com en estats grans” per millorar “el marc legislatiu”. A més, també va fer èmfasi en les ajudes econòmiques per part de les administracions per dur a terme els diversos projectes. “Tenim un acord amb el ministeri d’Afers Socials que ens ajuda a portar a terme les nostres accions”, va afirmar.

El vestíbul del Consell General acull avui l’acte de celebració del Dia internacional de les persones amb discapacitat del 2017.L’acte inclourà el lliurament dels premis Antoni Rogel, en memòria de qui va ser el primer president de la FAAD, i la commemoració del desè aniversari de la federació, amb un reconeixement a les associacions fundadores.

tracking