turisme

Bones expectatives en l'estrena a les estacions

Vallnord i Grandvalira confirmen bones reserves i molt interès per conèixer l’estat de les pistes

Bones expectatives en l'estrena a les estacionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de Vallnord van ser les primeres que ahir van obrir les primeres pistes perquè es clients més “desesperats per la neu” puguin començar a gaudir de la temporada. Des d’aquest domini entenen que serà un primer contacte amb la neu per a moltes persones però que el gruix de gent vindrà a partir del dimecres, coincidint amb el primer dia del pont de la Puríssima d’Espanya. Aquest cap de setmana les reserves han estat bones, segon afirmen però encara estan a l’espera de la meteorologia per saber exactament què podran obrir cada dia. Les nevades de les darreres hores han permès que es pugui ampliar la zona d’esquí i, amb les previsions que manegen, no descarten poder obrir més pistes.

Una situació similar és la que viurà Grandvalira, ja que depèn del clima que faci “podrem obrir més del que teníem previst”. En aquest cas, “tenim moltes reserves de gent que té moltes ganes que comenci la temporada” afirmen. Les reserves per aquest primer cap de setmana són “satisfactòries” i moltes persones “ens demanen informació sobre l’estat de les pistes, de les carreteres i només els preocupa el vent”. Grandvalira també obrirà més pistes en funció de la meteorologia però creuen que el temps els acompanyarà i, per ara, no tenen “cancel·lacions sinó noves reserves”. Tot i així són conscients que aquests dies són un tast del que vindrà la setmana que ve, “quan tindrem moltes més persones i esperem que les condicions siguin el més favorable possible. Per ara, tenim molt bones perspectives”, afirmen.

45% d’ocupació hotelera

La Unió Hotelera (UH) ha xifrat la taxa de reserves en un 45% de mitjana a tot el país, “encara que a la vall central podria ser una mica més elevada”, va dir Manel Ara, president de la patronal dels hotelers. A les parròquies altes la previsió és només del 20%, una situació que ara veu “normal” perquè “encara hi ha gent que no ha cobrat i es guarden pel pont, que segons hem pogut veure a les reserves estarem fregant el ple a totes les parròquies entre els dies 6 i 9”.

Ara també destaca que les pernoctacions dels dies 4 i 5 poden arribar al 60%, de manera que aquesta temporada “la reserva avançada és molt superior i millor que la de l’any passat. A més, la neu caiguda farà que algú s’animi a anar de compres”. Els pròxims caps de setmana també es presenten bons, així que esperen tenir un “bon Nadal”.

LA NEU OBLIGA A TALLAR L'ACCÉS A LES PISTES D'ARCALÍS

La important quantitat de neu caiguda va obligar a tallar ahir a la tarda l’accés a les pistes d’Ordino-Arcalís, segons va informar el departament de Mobilitat. Al tancament d’aquesta edició, fonts del servei van precisar que aquest tram de la CG-3, que presenta elevats riscos d’allaus en cas d’importants precipitacions, estarà tallat almenys fins avui a les vuit del matí. Ahir era obligatori utilitzar cadenes a l’RN-22 per accedir a França i per la mateixa via es va restringir la circulació per als camions de 19 tones o més. També es va obligar a circular amb equipaments especials a la CG-2 a partir de Canillo, i a la CG-3 a partir d’Ordino.

tracking